Frissen Zalából

2021.04.29. 14:00

Átalakították a hévízi mozi előcsarnokát, közösségi tér is lesz

Hamarosan ismét kinyithat a Fontana mozi, ennek pontos időpontját az intézmény közösségi oldalán teszik majd közzé. A kulturális karantén időszakát az intézményben arra használták fel, hogy átalakítsák, csinosítsák az előcsarnokot.

Péter B. Árpád

Mozimegújulás. Az újranyitás után új dizájn és multipult fogadja majd a nézőket, látogatókat. Képünkön Elekes Csaba és Hermann Katalin munka közben

Fotó: Péter B. Árpád

A Festetics György Művelődési Központ is bezárt a járvány miatt, de a munkatársak nem várták ölbe tett kézzel a nyitást, bocsátja előre Hermann Katalin igazgató. A belvárosi mozi- és múzeumépület földszinti előcsarnokára ráfért már a megújítás, így nekiláttak ennek a feladatnak. A falak új festést kaptak, lecserélték a csillárokat és átalakították a teret.

– Az átszervezések miatt csökkent a létszámunk, így a jövőben nem tudjuk megoldani, hogy külön ember dolgozzon a büfében és a jegypénztárban, ezért egy új kiszolgáló pultot építettünk, amely mindkét funkciót ellátja – mutatja a direktor. – Itt belépőt és frissítőt is lehet vásárolni egyszerre.

Mozimegújulás. Az újranyitás után új dizájn és multipult fogadja majd a nézőket, látogatókat. Képünkön Elekes Csaba és Hermann Katalin munka közben
Fotó: Péter B. Árpád

A friss dizájnban pompázó előcsarnokra a jövőben új szerep is vár. Az intézmény központja kiköltözött a Deák téri épületéből az Egregyi Múzeumba, de törvényi kötelessége, hogy közösségi teret biztosítson a hét hat napján nyolc órán át, négy alkalommal 16 és 19 óra között is. A kis létszám miatt úgy döntöttek, a mozi előterében fogadják majd azokat a látogatókat, akik csupán megpihennének, beszélgetnének, telefont töltenének, vagy innának egy kávét, üdítőt. Utóbbira a bejárathoz telepített automata segítségével akkor is lesz lehetőség, amikor a mozi nincs nyitva.

Az átalakítás azt is szolgálta, hogy egyszerre többen leülhessenek az előcsarnokban, s valóban találkozóhely legyen az épület, fogalmaz Hermann Katalin. Ez segíthet abban is, hogy a karantén időszaka után visszacsábítsák a nézőket a Fontanába.

– Egyelőre korlátozottak a lehetőségeink – teszi hozzá az igazgató –, mert a képviselő-testület döntése alapján csak pénteken, szombaton és vasárnap vetítünk filmeket, ha majd kinyithatunk. A premierszezon egyébként akkor kezdődik, ha Európa többi országában is eljön a lazítás ideje, mert a kontinenst a forgalmazók egységként kezelik, akkor jönnek majd új filmek, ha már mindenütt beülhet rájuk a közönség.

A hévízi nézők persze addig sem maradnak mozgóképek nélkül, ugyanis akad a talonban több olyan alkotás, amit a járvány miatt még nem mutattak be, vagy nem futottak ki, kapcsolódik a beszélgetésbe Elekes Csaba mozivezető. A kínálatban vannak nemzetközi és magyar alkotások is.

A hazai filmszínházak körében tavaly elsőként vezették be a Fontanában az ózonos fertőtlenítést, amit az újranyitás után is mindennap elvégeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában