Frissen Zalából

2021.04.09. 07:00

A zalaegerszegi fejlesztésekről tájékoztatott Vigh László

A parlament szerdai ülésnapján Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a Zalaegerszegen zajló fejlesztések aktualitásairól, amiről lapunknak is beszámolt.

ZH

Vigh László képviselő Gulyás Gergely miniszterrel egyeztet

Fotó: ZH

Eszerint a 45 milliárd forintból készülő ZalaZone járműipari tesztpálya építése immár 85 százalékos készültségi szintnél tart. A mellette 60 milliárd forintból létesülő, Lynx gyalogsági harcjárműveket gyártó üzem területén nemrég helyezték el az első tartóoszlopot, ezzel 15 százaléknál tart a kivitelezés. A 9,5 milliárd forintos új uszoda, tanuszoda és városi strand építése 60 százalékos ütemnél jár. Őszre pedig elkészülhet az Alsóerdei Sport- és Szabadidőközpont.

Vigh László képviselő Gulyás Gergely miniszterrel egyeztet
Fotó: ZH

A Mindszenty-iskola 3,3 milliárd forintos állami beruházás keretében új, modern tornacsarnokkal és vívóteremmel bővülhetett, amely már el is készült. Továbbá a Göcseji Múzeum teljes felújításával párhuzamosan épül a Mindszentyneum, a Mindszenty József bíboros életútját és a modern keresztényüldözés témáját bemutató kiállítótér, melynek bokrétaünnepségét ma tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában