koszorúzás

2021.03.13. 07:00

Ünnepi megemlékezés Andráshidán – Ma is fontos a hazafiasság

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Andráshidán, a Hősök kertjében. A szűk körű főhajtáson Domján István, a városrész önkormányzati képviselője, valamint a helyi civil szervezetek tagjai vettek részt.

Mozsár Eszter

Az emlékművön 35 honvéd neve olvasható

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A himnusz eléneklése után Fábián István, az Andráshidai Borbarátok Kör elnöke röviden felidézte a harcokban részt vevő andráshidaiak és környékbeliek helytállását. A 2011-ben elkészült emlékművön harmincöt honvéd neve olvasható, akik vagy életüket adták a hazáért, vagy első szóra vonultak hadba. A szónok a történelem felidézése után arról szólt, hogy a szabadság a saját kezünkben van, még akkor is, ha jelenleg korlátok között élünk. Az elődök emlékezete azt kívánja továbbá tőlünk, hogy vigyázzunk környezetünkre, élőhelyünkre, földünkre, különösen akkor, amikor bőségben élünk. Becsüljük meg azokat a civil szervezeteket, aki a hagyományokat őrzik, s nem engedik, hogy elfelejtsük magyarságunkat. A mai kor emberének ugyancsak szüksége van a hazafiasságra, a becsületre. A rövid ünnepség végén Domján István és Fábián István koszorút helyezett el az emlékmű lábánál.

Az emlékművön 35 honvéd neve olvasható
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában