Öngondoskodó háztartások

2021.03.10. 10:00

Többféle módon segít a karitász

A térséget is felölelő Veszprém Főegyházmegyei Karitász az év elején sem hagyta magára a rászorulókat. Erről Szijártó László igazgató, Balatonalmádi plébánosa adott tájékoztatást az érsekség közösségi oldalán.

Péter B. Árpád

A segítség folyamatos a nagylelkű adományozóknak és az önkénteseknek köszönhetően

Fotó: Veszprém Főegyházmegyei Karitász

Elmondta, az egyik nagy hús­ipari cég adománya a plé­bániá­kon és a katolikus isko­lákon keresztül jutott el a szociálisan hátrányos helyzetű családokhoz, egy országos drogériai üzletlánc pedig fél évre elegendő pelenkát biztosított gyermekes fiataloknak.

A segítség folyamatos a nagylelkű adományozóknak és az önkénteseknek köszönhetően Fotó: Veszprém Főegyházmegyei Karitász

A legismertebb magyar immunerősítő cseppek gyártója elsősorban daganatos betegek számára ajánlott fel a termékéből. Most pedig, a tavaszi időben azok kaphatnak vetőmagot az érsekség területén, akik szerződésben vállalják, hogy megművelik a kertjüket. A programot az elmúlt esztendőkben kipróbálták – és működik.

A főegyházmegyei karitász azt kéri ezektől a családoktól, hogy gondoskodjanak a veteményesükről, az önkéntesek pedig folyamatosan nyomon követik a munkát, amit fényképeken dokumentálnak is. László atya hangsúlyozta, re­ményeik szerint a korábbi évekhez hasonló bőséges termést hoznak az elültetett vetőmagok.

– Ez a kezdeményezés a Zöldellő kertek, öngondoskodó háztartások program része, ami azért nagyon fontos, mert ezzel önmaguk ellátására biztatjuk a családokat – tette hozzá Szijártó László, a főegyházmegyei karitász igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában