Most mi segíthetünk a segítőknek

2021.03.04. 11:30

Pályázott a Richter Anna-díjra a megyei kórház csapata

Február 15-én indult a Richter Anna-­díj innovációs pályázat közönségszavazása.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi kórház pályázói: Fitos Eszter, Könyves Ildikó és Böcskei Virág Fotó: Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

A támogatóktól, a közönségtől érkező voksok fontosak, hiszen a zsűri díjai mellett egy, a legtöbb szavazattal bíró csapat is átveheti majd a négymillió forint támogatást, melyet projektjének megvalósítására fordíthat majd. (A zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens.)

A zalaegerszegi kórház pályázói: Fitos Eszter, Könyves Ildikó és
Böcskei Virág Fotó: Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

Könyves Ildikó, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház védőnője nemcsak a kis betegek és hozzátartozóik iránt érez felelősséget, hanem tenni szeretne a mindennapi stressz és túlterheltség miatt kiégésnek kitett munkatársai jóllétéért is, tájékoztatta lapunkat a Koraszülöttmentő és Gyermek­intenzív Alapítvány közössége. A koraszülött intenzív részlegen dolgozó, a gyermek­intenzív osztályon életveszélyes állapotú gyermekeket ellátó, illetve súlyosan sérült gyerekeket rehabilitáló, szabadidejükben pedig a koraszülöttmentést végző orvosok és nővérek lelki egészségének megőrzése nagyon aktuális most, a járvány idején.

De feladatuk „békeidőben” sem egyszerű, hiszen több műszakban, rendszeres ügyeletet teljesítve, az ünnepnapokat is sokszor munkával töltve, hatalmas felelősséggel dolgoznak, folyamatos fizikai és lelki támogatást nyújtva a betegeknek és hozzátartozóiknak.

Könyves Ildikó és csapata (Böcskei Virág, Fitos Eszter) nekik szeretne motivációt és segítséget nyújtani mind a munkán túli, mind a munkaidő alatti feltöltődéshez, relaxációhoz.

A Segítség a segítőknek projekt ötletgazdái lelkesítő kisfilmeket készítenének olyan munkatársakról, akik példájukkal a rekreáció „nagykövetei” lennének, illetve egy relaxációs teret is megvalósítanának a díjjal járó pénzösszegből. Ebben a relaxációs térben pihenhetnének pár percet orvosok, nővérek, ahogy a munkájuk közben erre lehetőség nyílik. Ha a zalaegerszegi kórházi csapat a voksoknak köszönhetően elnyeri a támogatási összeget, megvalósulhat a segítség a segítőknek. A szavazatokat március 14-ig lehet leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában