Koronavírus Zalában

2021.03.03. 07:00

Oltásra biztatja tagjait a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub

Bajzik Lajosnét az irodalmi életből ismerik sokan – költőként Bajzikné Panni néven jelennek meg versei, kötetei. Alkotó tevékenysége mellett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub titkára.

Keszey Ágnes

Bajzik Lajosné Fotó: ZH-Archívum

A korlátozások kezdete óta csak e-mailen tudta és merte tartani az elnökség a kapcsolatot a tagsággal. Az első ijedelmek idején igyekeztek információkkal szolgálni.

– A könnyítések idején meg tudtunk valósítani egy szalonnasütő pikniket és egy bog­rács­partit. Mindkét alkalom jó hangulatban, jóízű beszélgetésekkel telt. Az összejövetelek és ez a hangulat hiányzik nagyon – mondta a klubtitkár.

Tavaly a vírushelyzetben nem lehetett kirándulásokat, műsoros délutánokat, esteket tartani. Elmaradtak a közös ünnepi megemlékezések, a múzeumi látogatások, a tervezett előadások.

– A havonkénti programok „szegényes” pótlására a klub­elnökség igyekezett hasznosnak vélt tevékenységeket végezni, mint a közösségi terem kicsinosítása, az idősek világnapján a kerek évfordulósok, nőnapon a hölgyek köszöntése postai úton, és zászlódíszt készítettünk az épület homlokzatára. Bízva az újraindulásban több pályázatot adtunk be, és ezekkel sikert arattunk. A kérdés csak az, fel tudjuk-e használni a pályázati forrásokat. Most a legfontosabbnak azt tartja a vezetőség, hogy biztassa tagjait az oltásra való regisztrációra és a vakcina elfogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában