megoldás

2021.03.20. 07:00

Megszüntetik a tócsákat a népszerű kanizsai játszótéren

Hamarosan megoldódik a Csónakázó-tónál lévő játszótér vízelvezetési problémája – közölte tegnap helyszíni sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester, aki a rendkívüli jogrend idején személyesen döntött a beruházásról.

Pásztor András

Balogh László polgármester a játszótér előtt

Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a Csónakázó-tónál megépült új játszótér környezetében a nagyobb esőzéseket követően rendszeresen előfordult, hogy vízmegállások, vízelvezetési problémák merültek fel, ami miatt nem lehetett használni rendeltetésszerűen a játszótéri elemeket.

Balogh László polgármester a játszótér előtt
Fotó: Gergely Szilárd

– Mivel a lakosság részéről több megkeresés érkezett ez ügyben, mielőbbi megoldást szorgalmaztam – jelezte Balogh László. – A tervek szerint a csapadékvíz összegyűjtése érdekében tereprendezést kell végrehajtani, illetve egy árokrendszer is kialakításra kerül a játszótér melletti területen. A vizet egy víznyelő aknába vezetik majd el, és egy csatornán keresztül vezetik bele a Csónakázó-tóba. A munkálatokra közel 830 ezer forint áll rendelkezésre, a beruházást július 31-ig elvégzi a kivitelező.

Balogh László a Csónakázó-tónál lévő játszótér kapcsán megemlítette: a pár éve átadott játszóelemek óriási népszerűségnek örvendenek a kisgyermekes családok körében, többek között ezért sem lehetett hagyni, hogy a terület egyenetlensége és az ebből adódóan rendszeresen kialakuló tócsák miatt ne tudják használni a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában