továbbfejlesztések

2021.03.20. 12:54

Jóváhagyta a kormány a Festetics kastély uniós pályázatait

Mintegy 4 milliárd forint értékben hagyta jóvá a magyar kormány a Festetics kastély uniós pályázatait – számolt be a közösségi médiában Manninger Jenő.

zaol.hu

Keszthely, 2018. január 7. A keszthelyi Festetics - kastély műemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne,melyeket még Festetics György idejében ültették. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

Mint írja, ez a két projekt a Festetics Kastély, és a Fenékpusztai Majorság továbbifejlesztése.

A két pályázat tartalma:

- a kastély nyugati homlokzatának felújítása és restaurálása

- Márványterem kávézó kialakítása

- lakosztályok korhű enteriőr kialakítása

- a meglévő kiállítás megújítása és bővítése és eszközbeszerzés

- az egykori Fejőház épületének felújítása, múzeumpedagógiai és családbarát elemekkel való megtöltése

- Parkot érintő attrakciófejlesztések (pl. pavilonok, olvasópont, játszótér kialakítása, Pálmaház funkcióbővítése, szökőkutak fény és hangjátéka)

- épületgépészeti- és energetikai fejlesztések

- akadálymentesítés

- Huszármúzeum kialakítása

- Közösségi terek létrehozása – rendezvények, hagyományőrző táborozás, rekreációs tevékenység, aktív kikapcsolódás helyszíneinek fejlesztése

- Fenyves allé revitalizációja – kerékpár és postakocsizás feltételeinek biztosítása a keszthelyi Festetics-kastély és a Fenékpusztai Majorság épületegyüttese között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában