a vártnál lassabban haladtak a munkálatok

2021.03.12. 07:00

Jóléti víztározó készül Nován

Márciusról júniusra tolódott a tervezett befejezése a jóléti víztározó kialakításának, amit a Kerta-patak völgyében hoz létre a göcseji község önkormányzata. A közel kéthektáros vízfelületű tó idegenforgalmi és szabadidős célokat is szolgál majd.

Gyuricza Ferenc

Lánctalpas munkagéppel mélyítik a medret

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tavaly szeptemberben indult beruházás befejezése azért csúszik, mert a csapadékos időjárás és a lápos-iszapos terület miatt az őszi-téli időszakban a vártnál lassabban haladtak a munkálatok, még lánctalpas munkagépekkel is nehezen tudtak mozogni a területen. A község polgármestere, Németh József azt mondja: bíznak abban, hogy tavasszal ilyen nehézségekkel már nem kell szembesülniük, s tudják tartani a június 11-re módosított határidőt.

Lánctalpas munkagéppel mélyítik a medret
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A Kerta-patak völgyében jóléti víztározó létesül – foglalta össze Németh József. – Egyelőre magát a tározót alakítjuk ki, de tervezzük majdan horgászati célú hasznosítását, valamint a fürdés lehetőségének megteremtését is. Ez utóbbiakat idegenforgalmi-turisztikai fejlesztési szándékkal is, hiszen a leendő víztározó közvetlen szomszédságában található a Csicsergő szabad­időközpont, ami nemcsak Nova, de a térség egyik legnagyobb kereskedelmi szálláshely-kapacitásával rendelkező üdülőhelye is. Azt gondoljuk, a víztározóval bővíteni tudjuk a Csicsergő kínálta lehetőségeket – magyarázta.

Németh József mindehhez hozzátette: a víztározó helyének kiválasztásában mégis az játszotta az elsődleges szerepet, hogy itt tudtak vásárlással és cserével elegendő területet biztosítani a beruházáshoz, s itt a vízutánpótlás is megoldott. Nemcsak a Kerta-patak révén, hiszen több kisebb forrás is található a völgyben, továbbá a domboldalakról lefolyó csapadékvíz is segítheti a tó feltöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában