Koronavírus Zalában

2021.03.26. 07:00

Ingyenesen teszteltek Bagodban

A faluban a vártnál jóval nagyobb számban jelentkeztek az érintett korosztály tagjai az ingyenes koronavírus- tesztelésre, amit az önkormányzat szervezett a héten -tájékoztatott Sipos Ferenc polgármester.

ZH

A községháza dísztermében zajlott a tesztelés Fotó: önkormányzat

Aki azt is elmondta: a helyi Micimackó Bölcsőde és a Napsugár Óvoda dolgozói már korábban átestek a vizsgálaton, a mostani tesztelést pedig Petruskáné Kassai Csilla védőnő végezte a községháza dísztermében. A teszteket az önkormányzat vásárolta a 65 évnél idősebb bagodi állandó lakosok vizsgálatára

A községháza dísztermében zajlott a tesztelés Fotó: önkormányzat

A teszt 1 csepp, ujjbegyből vett vérből mutatja ki, hogy valaki a mintavétel előtt öt napnál régebben megfertőződött-e, azaz aktív fertőzött vagy korábban átesett-e már a betegségen. A mintavétel után 15-20 perc alatt mutatták ki a tesztcsíkok az eredményt. A jelentkezés semmilyen kötelezettséggel nem járt, csupán a felméréséhez nyújt segítséget.

A tesztelés időpontjáról minden jelentkezőt külön értesítettek. A jelentkezőket 20 percenként hármasával hívták be, azaz egy időben csupán hat személy volt a helyiségben. A mintavételhez kapcsoltan vércukor- és vérnyomásmérési lehetőség is rendelkezésre állt. A még ma is tartó tesztelésen eddig az érintettek 80 százaléka vett részt, pozitív esetet nem találtak. Akik már megkapták a védőoltást, megtudhatták, termelődik-e szervezetükben az ellenanyag. Akik ezen a héten nem tudtak részt venni a tesztelésen, azokat a teljes tesztfolyamat lezajlását követően ismételten megkeresi az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában