Frissen Zalából

2021.03.25. 15:00

Folytatódnak a fejlesztések Szigligeten

A településnek számos terve van az idei évre is.

Keszthelyi Televízió

szigligeti var

Fotó: Pezzetta Umberto

Fásítási programban vesznek részt, folytatják az utak javítását és a vár felújítását is. Az idei szezonra egy interaktív tárlattal is bővül a vár kínálata, mely az erődítmény eddig még kevésbé ismert történelmébe enged betekintést a látogatók számára. Ezek mellett a parkolási problémát is szeretnék kezelni – olvasható a Keszthelyi Televízió honlapján.

„Szeretnénk mindenképpen utakat felújítani a Magyar falu pályázatból. Erre talán lesz lehetőségünk. emellett a várban saját erős kisebb javításokat, renoválásokat, famunkákat szeretnénk megvalósítani. A strandon idén nem terveztünk, most ez a pályázati támogatás ez nagyon komoly segítség volt és nagyon komoly fejlesztéseket tudtunk megvalósítani. Igazából kisebb, zöldebb beruházást szeretnénk megvalósítani” – nyilatkozta a polgármester.

Zöldebb lesz a település

A napokban egy már régóta nem használt területet tettek rendbe, amelyre 20 mandulafát ültettek, a tervek szerint sétány és pihenő létesül itt. A 900 éves Szigliget, 900 fa nevet kapta az a program, amelynek keretében az önkormányzat célja minél több fát ültetni, hogy a település árnyékosabbá, zöldebbé váljon – osztotta meg Balassa Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában