Koronavírus Zalában

2021.03.31. 17:30

A közösségért meg kell tenni – Ódor László a védőoltásról

Ódor László úgy véli: akik azt gondolják, hogy a mostani helyzetben a védőoltás elfogadása az egyén szuverén joga, azoknak vállalniuk kell döntésük későbbi, esetleges negatív következményeit is.

Horváth-Balogh Attila

Ódor László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója cukorbetegként oltáspárti, s örült, amikor megkapta a svéd-brit AstraZeneca vakcinát.

- Koromnál fogva a védőoltások tekintetében úgy szocializálódtam, hogy az iskolában libasorba álltunk a doktornéni előtt, ő pedig beoltott minket valamivel, amiről semmit sem tudtunk – idézte fel gyermekkori emlékeit. – És nem is kérdeztünk róla, ahogy a szüleink sem, akik arra neveltek, hogy az egészségügyben, az orvosokban nemcsak életünk nehéz pillanataiban kell bíznunk, hanem mindig. S ez a bizalom az infektológusoknak is megjár.

Ódor László
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ódor László hozzátette: 85 éves édesanyja betegségei miatt nem oltható, ezért a családtagoknak arra kell törekedniük, hogy megőrizzék magukat egészségesnek.

- Ugyan az oltás a fertőzésveszélyt nem zárja ki, de segítségével nem kerülünk olyan állapotba, hogy (megtartva a többi óvintézkedést is) ne tudnánk gondoskodni édesanyámról – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában