változás

2021.02.08. 07:00

Tulajdonosváltás történt a Creatonnál

Nemrég a francia Terreal Csoport tulajdonába került a kerámia és beton tetőfedő anyagokat gyártó, bajorországi, wertingeni székhelyű Creaton GmbH anyacége és ezzel együtt a Kerka-parti város határában működő Creaton South-East Europe Kft. is a belga ETEX Csoporttól.

Korosa Titanilla

Év végére lezárul a beolvadási folyamat, mely által Európa vezető kerámia tetőcserepet gyártó vállalata jön létre 33 termelőegységben több mint 3300 munkavállalóval. A Lenti- központú magyar gyáregységben mintegy 1,3 milliárd forint értékű műszaki beruházást terveznek idén, amivel jövőre magasabb szintű gyártásbiztonság mellett nagyobb termelési kapacitással tudják kiszolgálni a piacokat.

A Creaton South-East Europe Kft. árbevétele 2019- ben meghaladta a 15 milliárd forintot, a cég több mint 230 alkalmazottat foglalkoztat. Járomi Judit, a Creaton South- East Europe Kft. ügyvezető igazgatója a tulajdonosváltással kapcsolatban elmondta, hogy a cserépgyártás terén nagy múlttal rendelkező Terreal mint anyacég biztosítja a magas szintű szakmai munka folytatását és a jövőbeni piaci növekedés lehetőségét a délkelet- európai régióban. A lenti gyáregységbe tervezett fejlesztés már a jövő évi termelési kapacitásokat is érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában