egy kis szeretet

2021.02.18. 16:00

Pozitív üzenet az ápolóknak, dalban (videó)

Február 19-én, azaz pénteken ünnepeljük a magyar ápolók napját. Ehhez kapcsolódva a Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete egy dal átirattal ad pozitív energiát az ápolók közösségének.

Benedek Bálint

Együtt énekeltek

Fotó: ZH

A tavalyihoz hasonlóan az idei év is rendhagyó módon, a koronavírus árnyékában kezdődött – mondta Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület zalai szervezetének elnöke. – Sokan, sokféleképpen terveztük február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnapjának, a magyar ápolók napja ünneplését, de a világjárvány az összejövetelek tartásában megakadályozott bennünket. A Magyar Ápolási Egyesület online felhívására a Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátria osztálya szeretett volna emlékezetes videóüzenettel előrukkolni. Szinte adta magát az az ötlet, hogy olyan pozitív hangüzenetet készítsünk, ami egyetemes, a jelenlegi helyzetről mindenkihez szól és lehetőség szerint munkatársaimmal együtt magunkénak érezzük.

Együtt énekeltek
Fotó: ZH

Boros Károlyné hozzátette: kifejezetten szereti a verseket, József Attila a kedvenc költői közé tartozik, így azonnal a Kertész leszek című költeményére gondolt, amit Koncz Zsuzsa és a Fonográf együttes zenésített meg. Ezután megkérte egyik munkatársát, a szintén irodalomkedvelő Petesné Kosaras Tünde ápolót, hogy az eredeti szöveget az ápolásra és a mai világhelyzetre tekintettel fogalmazzák át. Néhány óra leforgása alatt elkészült a dal, melyet Farkas Tibor, az Igricek együttes vezetője kísért gitáron.

- Az együttes vezetője gyorsan elkészítette a dal demó változatát, így már egyénileg is gyakorolhattuk – folytatta. – A közös éneklésben a pszichiátria osztály ápolói, osztályunk két szakorvosa, valamint a kórház szociális munkásai is nagy részt vállaltak. A mostani helyzetben lélekemelő volt a közös produkcióban létrejött éneklés, mellyel méltó módon hajtottunk fejet Kossuth Zsuzsanna emléke és nagyszerű tettei előtt.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3_l1IcWgcTCpvsuPcs1xrEaWbYiqChASMiYdEbYgvvIHRqLJE9GV_y42w&v=ZrUBCXyVrG0&feature=youtu.be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában