Ezüstérmes Cseri-Tech

2021.02.10. 11:30

PENdroid: Két applikációval remekeltek a kanizsai diákok (videó)

A PEN­droid országos informatikaverseny online döntőjében ezüstérmet és két különdíjat szerzett a Csapó Bálint és Tánczos János összeállítású Cseri-Tech csapat. A Cserháti Sándor Technikum és Kollégium évek óta jól szerepel a viadalon.

Benedek Bálint

Tánczos János és Csapó Bálint között a felkészítő tanár, Gábris Jácint Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Korábban írtunk róla: a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán működő tehetséggondozó programhoz kapcsolódó országos megmérettetésen minden évben számos középiskola indít versenyzőket. Idén a pandémia miatt a szervezők a versenyt az online térbe helyezték.

A „cserhátis” csapat tagjai az intézmény távközlési ágazatán tanulnak. Az idei felkészítést ismét Gábris Jácint informatikatanár vállalta, aki szerint a fiatalok kivételes teljesítményére nemcsak az iskola, hanem az egész város büszke lehet. Elmondta: az egyaránt 12. osztályos Csapó Bálint és Tánczos János szívesen vállalta az új kihívást, melyben minden évben egy telefonos applikáción futó játékot kell fejleszteni. Ezúttal egy termelési szimulátor programot készítettek.

Tánczos János és Csapó Bálint között a felkészítő tanár, Gábris Jácint Fotó: Szakony Attila

– A fiatalok a döntő előtt egy korábban elkészített játékot is leadtak a zsűrinek – folytatta Gábris Jácint. – Ennek működése egy manapság közkedvelt játékfajtán alapszik. A feladat nagyon egyszerű: egy tollat rá kell dobni a forgó PEN-körtáblára. A cél, hogy a kör közepéről az írás eltűnjön, illetve a játékosnak az időnként felbukkanó érméket is gyűjtenie kell. A PENdroid versenyfeladat megoldásában nagyon fontos szerepe van a kreativitásnak, ugyanakkor lényeges, hogy az elkészült program korrekt legyen és stabilan fusson a telefonokon.

A Cseri-Tech csapat egy győri duó mögött végzett a második helyen, s begyűjtött még két különdíjat is a játékokért, amelyek felkerültek a Play áruházba, ahonnan ezután szabadon letölthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában