szépítik a környezetüket

2021.02.08. 12:51

Ozmánbük sikeresen pályázott – Parkfenntartó eszközöket nyertek

Ágaprítógépet, bozótvágót és motoros sövényvágót kapott Ozmánbük önkormányzata a Magyar Falu Program keretében. A 960 ezer forint értékű eszközökkel a kül- és zöldterületeket szépítik úgy, hogy betartják az égetésre vonatkozó jogszabályokat is.

Mozsár Eszter

Kovács Anikó polgármester és Vigh László a zöldterületek gondozását segítő eszközöket mutatja a faluház előtt

Fotó: Katona Tibor

A település igyekszik kihasználni a Magyar Falu Program által nyújtotta lehetőségeket, mondta Kovács Anikó polgármester. Tavaly közel 4 millió forint értékben urnafalra nyertek támogatást, idén pedig falubuszra pályáznak.

- A járvány miatt településünkön sajnos elmaradtak a kedvelt közösségi programok – tájékoztatott a polgármester. – Legelőször a 65 év felettieknek élelmiszer- és tisztítószercsomagot osztottunk, később a többeknek is hasonló csomagokat állítottunk össze. A gyerekeknek és fiataloknak az elmaradt programok helyett ajándékokkal kedveskedtünk. Advent idején nagyobb értékű meglepetést kapott minden háztartás. A 173 fős településen eddig 8 igazolt COVID-fertőzött volt, tizennyolcan voltak hatósági karanténban. Sokan regisztráltak a védőoltásra. Az újratalálkozásig gyönyörű környezetet varázsolunk a most kapott gépekkel.

Kovács Anikó polgármester és Vigh László a zöldterületek gondozását segítő eszközöket mutatja a faluház előtt
Fotó: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő a program fontosságát hangsúlyozta. Tavaly 217 milliárd forint állt rendelkezésre, idén 250 milliárd forintnyi támogatásra pályázhatnak az ötezer fő alatti települések, köztük kisvárosok. A falvakban az utóbbi években megújultak az oktatási és egészségügyi intézmények, javult az infrastrukturális ellátottság, az eszközök pedig az egyre kevesebb közmunkás mindennapjait segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában