Koronavírus Zalában

2021.02.03. 13:45

Operatív törzs: minden háziorvos alapfeladata az oltás

Milyen szankciókra számíthatnak azok a háziorvosok, akik nem vállalják a koronavírus elleni védőoltás beadását? Hány ilyen orvosról van tudomásuk? – ezeket kérdezte a Vas Népe az operatív törzstől.

Tóth Dóra / Vas Népe

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az oltások beadása minden háziorvos alapfeladata, ez igaz járványhelyzetben és az azon kívüli időszakban is, hiszen mindig is oltóhelynek minősültek a rendelők. Emellett minden feltétel adott az oltás beadásához, az orvosoknak rendelkezésére áll a sürgősségi táska és a megfelelő gyógyszerek egy esetleges allergiás reakció elhárítására. Fontos szempont az is, hogy az idősebb páciensek szívesen fogadják a saját orvosuktól az oltást, hiszen több évtizedes bizalomról van szó közöttük. A tisztifőorvos természetesen tisztelettel kéri a kollégák együttműködését, bár tapasztalatai szerint a háziorvosok is pozitívan várják az oltás megkezdését – közölte a vaol.hu.

Kiemelt kép: Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én. Fotó: Botár Gergely/ MTI/kormany.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában