Koronavírus Zalában

2021.02.10. 15:02

Jövő héttől nem minden kanizsai közterületen lesz kötelező a maszk viselése

Jövő hétfőtől nem kell minden közterületen maszkot viselni Nagykanizsán.

Benedek Bálint

Balogh László polgármester kedden a 820 millió forintos támogatás felhasználásáról nyilatkozott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Balogh László polgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy február 15-től enyhülnek a maszkviselési szabályok Nagykanizsán.

- Az elmúlt időszakban folyamatosan foglalkoztunk a maszkviselési szabályok enyhítésének lehetőségével, elemezve a hazai és helyi járványügyi tendenciákat – fogalmazott a városvezető. – A vírus terjedésével kapcsolatos szakmai állásfoglalások és vélemények alapján is látható, hogy a járvány okozta megbetegedések száma mostanában csökken. Ráadásul már javában tart a védőoltásra regisztráltak ütemezett oltása is, amely rendkívül fontos az eredményes védekezés szempontjából. Egészségügyi szakemberekkel egyeztetve, az országosan és helyben is javuló eredmények okán február 15-től enyhülnek a maszkviselési szabályok Nagykanizsán. Jövő hétfőtől tehát már nem kell minden közterületen maszkot viselni.

Hozzátette: a dátum kijelölésekor figyelembe vették a 13. Országos Farsangi Fánkfesztivál időpontját is: a programok nagy része ugyan a virtuális térbe költözik, ám fánkvásárlásra a város több pontján lesz lehetőség, ezeknek a helyszíneknek a közelében pedig vélhetően megnő a forgalom. Mivel a járványveszély nem szűnt meg, február 15. után is kötelező lesz maszkot viselni az alábbi helyeken: a kórházi és egészségügyi intézmények, rendelők közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül, buszmegállókban, buszvárókban és az autóbuszállomáson, vasútállomáson, piacokon, vásártereken, bevásárlóközpontok parkolóiban, bölcsődék, óvodák és iskolák közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül, belső tereken, így például boltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában