ötféle színkombináció

2021.01.19. 17:35

Színes székek kerülnek a Kanizsa Arénába (videó)

Ötféle színkombinációban, 3035 darab széket helyeznek el a Kanizsa Arénában. A küzdőtér lelátóira szánt ülőhelyek bemutató darabjait mutatta be Diós András, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt­főmérnöke és Bizzer András alpolgármester.

Benedek Bálint

Bizzer András és Diós András két széket mutat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Modern Városok Program keretében 15 milliárd forint ráfordítással megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot várhatóan az idén szeptemberben vehetik birtokba a kanizsaiak. A befogadóképessége 3 ezer fő, ami további 2 ezer fővel lesz bővíthető.

Bizzer András és Diós András két széket mutat
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A közeljövőben ötféle színkombinációban Angliában gyártják le az ülőhelyeket, lesz köztük mustársárga, törtfehér, vagy épp olívazöld is – mondta Diós András projektfőmérnök. – Az általános, úgynevezett nézőtéri székeken kívül a VIP szektorba már párnázott verzió kerül a fix és mobil lelátón egyaránt. A különféle színű ülőhelyeket véletlenszerűen rendezzük el az arénában, így kifejezetten vidám belső hangulat uralkodik majd a csarnokban.

A gépész, elektromos és egyéb szakmák képviselői gőzerővel dolgoznak a Kanizsa Arénán. Az átadását szeptemberre tervezik Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Diós András beszélt a kivitelezés jelenlegi helyzetéről is. Hozzátéve: a gépész, elektromos és egyéb szakági szakmák képviselői gőzerővel dolgoznak, illetve az épület homlokzatburkolatának az elkészítését végzik. A hőszigetelési munkák mellett a nyugati oldalon, a főbejáratnál a három emelet magas üvegfalak szerkezetének az építése zajlik. A tető már majdnem teljesen elkészült, ahogy a légkezelő gépeket is beszerelték, ezt követi a belső válaszfalak kialakítása.

A várost, Bizzer András alpolgármester képviselte, aki kiemelte: örül, hogy ilyen jó ütemben halad a sportcsarnok építése. Várhatóan mire elkészül, addigra a pandémiás helyzet is talán csillapodhat.

- Most már időszerű az üzemeltetéséről is gondoskodni – fűzte hozzá. – Mivel még veszélyhelyzet van, nagyon úgy néz ki, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos döntéseket a polgármester hozza meg a közeljövőben.

Így fest a Kanizsa Aréna belülről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában