Koronavírus Zalában

2021.01.20. 21:30

Rendkívüli szünetet rendeltek el koronavírus-fertőzés miatt két zalai településen

Igazolt koronavírus-fertőzés miatt átmeneti karantént rendeltek el a zalalövői általános iskola egyik alsó tagozatos osztályának tanulói részére.

Gyuricza Ferenc

Koronavírus-teszthez vesz mintát egy egyetemi hallgató a gyõrszentiváni Hungaro-Dalton Pedagógiai Innovációs Egyesület Égig Érõ Fa Kétnyelvû Montessori Óvoda dolgozójától 2020. december 1-jén. Folytatódik a szociális, a bölcsõdei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevõk is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Információink szerint az egyik diák szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét. A kisvárosban néhány nappal ezelőtt – mint arról hétfői lapszámunkban már beszámoltunk – az egyik óvodai csoport egy hétig tartó ideiglenes rendkívüli szünetét rendelte el hasonló okok miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ott az egyik pedagógusnál mutatott pozitív eredményt a Covid–19-teszt.

Az igazolt fertőzések kapcsán Gyarmati Antal, a város polgármestere arról számolt be, hogy Zalalövőn jelenleg három koronavírusos beteg gyógyul otthonában. A járvány kitörése óta 122 zalalövői állandó lakcímmel rendelkező személy szervezetében jelent meg a vírus, ebből 119 főnél a második hullám időszakában.

Bázakerettyén ugyancsak koronavírusos megbetegedés miatt rendeltek el néhány napja rendkívüli szünetet a helyi óvodában. A zárva tartás időszaka alatt az önkormányzat elvégezte az épület teljes fertőtlenítését. A dél-zalai községben – tudomásunk szerint – két személyt érintett a vírusfertőzés.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában