betartották a korlátozásokat

2021.01.27. 10:00

Rendhagyóra sikerült a zalaszentgróti ünnepi műsor

A járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások betartásával, szokatlan módon ünnepelték a magyar kultúra napját Zalaszentgróton.

Szalay Csaba

A Himnusz születésnapján a szigorú szabályozást figyelembe véve, a Városi Művelődési Központ színpadán, üres nézőtér előtt került sor arra a színes műsorra, amelyet Medvéssy Lajos, a városi televízió vezetője rögzített. Sem a csoportok, sem az egyéni szereplők nem szegték meg az előírásokat, a fúvósok is betartották a másfél méteres távolságot. A városi fúvószenekar tagjai­ból alakult Brass Com rézfúvósegyüttes Johann Attila vezetésével a Himnuszt adta elő. A továbbiakban fellépett Zsohár Veronika nemzetközi díjas balladamondó, Benkéné Kovács Viktória és Vincze Nóra versmondók, a zalaszentgrótiak egyik kiváló énekese, Birinyi Mónika és Veiger Csaba zenei előadóművész.

A Szentgrót Táncegyüttes rimóci táncot és bonchidai táncokat mutatott be Kiss Norbert György koreográfus-tánctanár és Tóth Szilvia vezetésével.

A műsort január 25-én leadta a zalaszentgróti városi televízió, és folyamatosan megtekinthető a Városi Művelődési Központ honlapján. Az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárainak és növendékeinek magyar kultúra napi hangversenye pedig a zeneiskola honlapján látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában