Koronavírus Zalában

2021.01.15. 07:00

Pályázati pénzből vett berendezésekkel fertőtlenít a KKK

Sikeresen szerepelt a Kanizsai Kulturális Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. Az elnyert 8,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásból olyan berendezéseket szereznek be, amelyek lehetővé teszik a HSMK színháztermének és közösségi tereinek fertőtlenítését.

Szabó Zsófia

Kovácsné Mikola Mária igazgató az egyik mobil levegőtisztító berendezéssel

Fotó: KKK

Minderről Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója számolt be, aki jelezte: a „zenei produkciók létrehozásának és infrastrukturális fejlesztésének támogatása” elnevezésű pályázaton szerepeltek sikeresen.

Kovácsné Mikola Mária igazgató az egyik mobil levegőtisztító berendezéssel
Fotó: KKK

– Bár a pandémia miatt bevezetett intézkedések nyomán jó ideje zárva vagyunk a közönség előtt, mi magunk továbbra is végezzük a munkánkat – mondta el Kovácsné Mikola Mária. – A kultúraközvetítés egyelőre az online térben zajlik, viszont nagy várakozásokkal készülünk az újranyitásra, ami talán már a közeljövőben bekövetkezhet. Ezt segítheti ez a pályázat is. Fontos, hogy a rendezvények résztvevői és az intézmény munkatársai biztonságban és egészséges környezetben érezhessék magukat, melyhez tiszta, baktériummentes levegőre is szükség van. A pályázati támogatás lehetővé teszi a különböző közösségi helyiségeink levegőjének veszély nélküli fertőtlenítését. A HSMK színháztermébe egyedi nézőtéri befúvó légkezelő egységet építtetünk be, amely a légtechnikára szerelve a levegő fertőtlenítését az emberi egészség veszélyeztetése nélkül végzi. A kisebb intézményegységek és termek levegőjének tisztításához pedig négy darab mobil berendezést kívánunk beszerezni. Közülük három már rendelkezésünkre áll, és hamarosan érkezik még egy.

A Kanizsai Kulturális Központ igazgatója hozzátette: nem csupán a rendezvények előtt és után, hanem azok közben is működtethetők a berendezések, mivel érintésmentesen lehet őket üzemeltetni, emellett pedig igen csekély a zajkibocsájtásuk. A kórokozók 99,96 százalékát képesek elpusztítani, így a közönség és a munkatársak egyaránt biztonságban érezhetik magukat az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában