egy kis irodalom

2021.01.12. 10:00

Pályázat Szúnyogh Sándor emlékére Lendván

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon, online közvetítéssel hirdette ki a 22. Szúnyogh Sándor Ifjúsági Irodalmi Pályázat eredményeit a rendezvény gazdája, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet.

Gyuricza Ferenc

A novai Ruzsics Dorka Ildikó nyert a 6. évfolyamon Fotó: ZH

Az irodalmi pályázattal a névadó költőre, a Tavaszvárás nemzedékének vezéralakjára emlékeztek. A Szúnyogh Sándor Ifjúsági Irodalmi Pályázaton a muravidéki általános iskolák felsős diákjai, valamint a középiskolák tanulói vehettek részt. Előbbiek száma idén 39, utóbbiaké 13 volt.

A novai Ruzsics Dorka Ildikó nyert a 6. évfolyamon Fotó: ZH

A pályaműveket ez alkalommal is dr. Gróf Annamária és Pisnjak Mária magyar nyelvi szaktanácsadók, valamint a József Attila-díjas író-költő, dr. Bencze Lajos bírálták el. Az egyes évfolyamok legjobbjai Ruzsics Dorka Ildikó (6. évf., Lendva), Sólyom Borbála (7. évf., Pártosfalva), Koter Rebeka (8. évf., Lendva), Agg Jana (9. évf., Göntérháza), Mocnek Johanna (középiskola 1., Lendva) és Neubauer Karmen (középiskola 2., Muraszombat) lett. A 6. évfolyam nyertese ugyan a lendvai 1. sz. Kéttan­nyelvű Általános Iskola diákja, ám Ruzsics Dorka Ildikó Nován lakik, s azon Magyarországon élő gyerekek közé tartozik, akiket elsők között írattak be szüleik szlovéniai alapfokú közoktatási intézménybe. Ugyanezen az évfolyamon a harmadik helyen a Lentiben élő, Lendván tanuló Kulcsár Jázmin végzett.

Az évfolyamtól függetlenül legmagasabb pontszámot elért pályaművekért járó Szúnyogh Sándor-díjat két diák kapta megosztva, és a sors játéka folytán egy hodosi testvérpár részesült az elismerésben. Ábrahám Alida Kiara a pártosfalvai két tannyelvű általános iskola kilencedik évfolyamos tanulója, nővére, Ábrahám Sarah pedig a lendvai két tannyelvű középiskolába jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában