A turizmust erősítik

2021.01.20. 14:00

Országosan elismert szakember segíti Keszthely céljait

Az országosan elismert, korábban Zalakaroson dolgozó Kovács Szabolcs segíti a jövőben a Balaton-parti város turizmusát, polgármesteri tanácsadóként.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint (balról) és Kovács Szabolcs egyeztet a város előtt álló turisztikai feladatokról

Fotó: ZH

A szakember eddig a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője volt, munkájáért több rangos díjat kapott, tavaly februárban például „Az év TDM szakembere” elismerést vehette át. Az akkori laudációban az is szerepelt: Kovács Szabolcs nevéhez fűződik többek között a Hat Érzék marketingprogram kidolgozása és megvalósítása, amely élményláncként értelmezi a térségi kínálatot, valamint az Érzékek Útján elnevezésű interaktív élménytúra, továbbá a Zalakaros Go Bike, valamint a Csak Egy Pillanat! szemléletformáló kampány.

Nagy Bálint (balról) és Kovács Szabolcs egyeztet a város előtt álló turisztikai feladatokról
Fotó: ZH

Kovács Szabolcs megkapta a Zalakaros Turizmusáért és Vendéglátásáért díjat, s neki is köszönhetően a fürdővárost több Gyémánt-díjjal méltatta a Magyar Marketing Szövetség. A szakembert tavaly ősszel beválasztották Balatoni Turizmus Szövetség elnökségébe.

Mint Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, a tanácsadó feladatai között hangsúlyos szerepet kap a város turisztikai versenyképességének növelése, a turisták és a lakosság érdekeinek összehangolásával.

– A fejlesztések koordinálásában, piaci bevezetésük támogatásában szintén kiemelt feladatai lesznek – tette hozzá a városvezető –, mint ahogyan a szálláshelyek tevékenységének támogatásában, illetve Keszthely imázsépítésében is.

Kovács Szabolcs úgy fogalmazott, megtiszteltetés, hogy szülővárosában, a Balaton fővárosában dolgozhat, és támogathatja Nagy Bálint polgármester munkáját.

– Most egy elszánt, menedzserszemléletű városvezetőség dolgozik Keszthelyért, amely a pandémia okozta nehézségek ellenére is számos eredményt tud felmutatni az elmúlt egy évben – szögezte le a tanácsadó. – Keszthely nemzetközi szinten versenyképes turisztikai és kulturális kínálata a Balaton régió számára is kitörési pont, és ennek kiaknázásáért azokban a szakmai szervezetekben, amelyeknek tagja vagyok, lobbizni fogok. Meggyőződésem, hogy a város óriási fejlődés előtt áll, öt éven belül a Festetics-örökséghez méltó, regionális központtá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában