Koronavírus Zalában

2021.01.05. 17:23

Nem tagozódik be a megyei kórház alá a kanizsai

A Kanizsai Dorottya Kórházat érintő újdonságokról számolt be kedden sajtótájékoztatón dr. Brünner Szilveszter főigazgató és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Szabó Zsófia

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Brünner Szilveszter főigazgató a keddi sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A politikus elöljáróban kiemelte: a jövőben is dr. Brünner Szilveszter vezeti a Kanizsai Dorottya Kórházat. A megbízatását az érintett már tavaly átvette. Cseresnyés Péter hangsúlyozta: a főigazgató kimagasló szakmai munkát végez munkatársaival közösen. Emellett más újdonságokról is tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Brünner Szilveszter főigazgató a keddi sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

-A Kanizsai Dorottya Kórház önálló egészségügyi intézményként működik a jövőben. Azaz, nem tagozódik be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház alá – közölte Cseresnyés Péter, aki arról, a magyar közlönyben már megjelent dologról is tájékoztatott, miszerint a kanizsai kórház adósságát is konszolidálta a kormány. Ezzel is elismerik azt a munkát, amit a Covid-helyzetben is végeznek az egészségügyi dolgozók. A járvány az elmúlt időszakban olyan kiadásokat is indukált és generált, amik egy normál működési időszakban nem merültek volna fel.

A sajtótájékoztatón ezt követően dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója beszélt. Utalt arra: hazánkban 41 olyan „csúcsintézményt” hoz létre a kormányzat, amik megyei szintű, kórházi feladatokat látnak el. Ebből 4 olyan kórház van, köztük a kanizsai is, amely nem megyeszékhelyen található, hanem megyei jogú városban.

-Cseresnyés Péter államtitkár úrnak komoly munkája volt abban, hogy önálló intézményként működhessen Nagykanizsa kórháza. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az úgynevezett irányító, megyei kórháznak alárendelnek egészségügyi intézményeket. Zalában, a megyeszékhelyi kórház alá fog tartozni a keszthelyi és a hévízi kórház, viszont a körből kikerült a nagykanizsai kórház. Ez nem azt jelenti, hogy irányító intézmény leszünk mi is, ugyanakkor minket nem fog irányítani senki. Ez pedig biztos alapja lehet annak, hogy a biztos szakmai munka tovább haladjon és fejlődjön – fogalmazott dr. Brünner Szilveszter. A főigazgató jelezte azt is: a kormány adósság konszolidációjának köszönhetően 320 millió forintot kapott az intézmény. A Covid-ellátás miatt beszerzendő gyógyszerek, segédeszközök, védőeszközök beszerzése komoly költséggel járt, ezért történt azt is, hogy a tavalyi évet bizonyos hiánnyal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában