Ösztöndíj a kiválóknak

2021.01.26. 07:00

Közgazdász hallgatókat segít a Magyar Nemzeti Bank

A Pannon Egyetem helyi egyetemi központjának nyolc hallgatója is elnyerte a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját, ami tíz hónapon keresztül nyújt komoly támogatást a diákoknak.

Jóna István

Dömötör Dorina az ösztöndíj oklevelével

Fotó: Katona Tibor

A Kiválósági ösztöndíjprogramot 2016-ban hívta életre a nemzeti bank, mely ezzel a tudásalapú társadalom megalapozásához igyekszik hozzájárulni. A Kiválósági ösztöndíjban a Magyar Nemzeti Bank tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap- és mesterképzési szakokon, osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak képzési szintenként maximum 3-3 százaléka részesülhet. A pályázatokat minden évben az egyetemek írják ki és odaítélésükről bírálóbizottság dönt. Az ösztöndíj 10 hónapra szól és a nyertesek havonta 40 000 forintban részesülnek.

Dömötör Dorina az ösztöndíj oklevelével
Fotó: Katona Tibor

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában tanuló hallgatók közül kilencen adták be pályázatukat az ösztöndíjara, és közülük nyolcan nyertek – tájékoztatott Szabó Péter dékáni ügyintéző.

A nyertes pályázók között van a megyeszékhelyen élő Dömötör Dorina is, aki az egyetem másodéves hallgatója, gazdálkodás és menedzsment szakon.

– Az egyetem mindig megosztja velünk a különböző pályázati lehetőségeket, és ezek között találtam rá az MNB kiválósági ösztöndíjára – mondta el Dömötör Dorina. – Hatalmas elismerés, hogy a Magyar Nemzeti Bank ösztöndíjasa lehetek, hisz ez az országban nagy ösztöndíjnak számít a közgazdászok közt.

Dorina elmondta, hogy pontszámítás szerint működik az ösztöndíjrendszer. Fontos hozzá a tanulmányi átlag, a szakmai, tudományos publikációk, a versenyeredmények, valamint a közösségi tevékenység, és ebbe a sorba a sport is beletartozik.

– Jól sikerültek az előző féléveim, a legutóbbit 4,8-as átlaggal zártam, úgyhogy itt szinte maximális pontszámot kaptam, valamint ehhez jött még a Magyar Kupa-bronzérmünk, amit tavaly márciusban nyertünk a ZTE NKK kosárlabdacsapatával – folytatta az ifjú hölgy. – Az ösztöndíjat jegyzetvásárlásra és a tanulmányok kiegészítésére szánom, de zsebpénznek, vagy esetleg félretenni is nagyon jó.

A zalaegerszegi intézmény hallgatói közül Balázs Bence, Lucz Vanessza, Horváth Katalin, Kránicz Vivien, Szabó Kinga, Tóth Máté és Végh Vivien Anna is elnyerte az ösztöndíjat.

Az ösztöndíj elnyeréséről szóló oklevél ünnepélyes átadása a pandémiás helyzet ­miatt elmaradt, így a hallgatók ezúttal „csak” postán kapták meg az oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában