Két nyertes pályázatból finanszírozzák

2021.01.21. 07:00

Közel 60 millió forintból újulhat meg Kisrécse kultúrháza

Még az idén közel 60 millió forintból megújulhat a dél-zalai településen a hivatalnak, a kultúrháznak és könyvtárnak helyet adó 150 éves épület.

Benedek Bálint

Két nyertes pályázatból finanszírozza az önkormányzat a rekonstrukciót

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A falu központjában álló épület korábban még egy tantermes iskolaként funkcionált, de mára elavult, s rossz állapotba került. A tetőszerkezeten kívül a nyílászárók is cserére szorulnak, sőt hőszigetelés sincs. Tóth Lucia polgármester szerint az új igényekhez igazodva szükségessé vált a modernizáció. A felújításra egy korábbi vidékfejlesztést segítő pályázat jóvoltából 30 millió forintot nyertek, nemrégiben pedig ugyanekkora összeget kaptak a Magyar falu program keretében.

Tóth Lucia: A játszótér felújítására is szükség lenne
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Olyan, a 21. századi igényeknek megfelelő közösségi tér készülhet el az év végig, mely a pandémiás helyzet után segít újraegyesíteni a településen élőket – fogalmazott a polgármester. – A beruházás újabb lendületet adhat, amire nagy szükségünk van. Tavaly nagy károkat okozott a villám­árvíz, ezek helyreállítása mellett még azon dolgozunk, hogy a jövőben ez ne ismétlődhessen meg. A környező dombokról, mezőgazdasági területekről szinte megállíthatatlanul zúdul le a nagy mennyiségű víz és sár a falura. Ennek megakadályozását célzó pályázati lehetőségeket folyamatosan nyomon követjük.

Két nyertes pályázatból finanszírozza az önkormányzat a rekonstrukciót
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Tóth Lucia hozzátette: a Magyar falu programban tavaly elnyert kisbusz sokat segít az idősek ellátásában, a gyógyszerek kiváltásában, sőt a maszkok kiosztásában is.

– A belterületi útjaink nincsenek olyan rossz állapotban, de javítanivaló mindig akad – folytatta. A Kisrécsét Kendlimajor falurésszel összekötő köves és poros út leaszfaltozása a terveink között szerepel – folytatta. – Ezenkívül a megújuló kultúrház udvarán található játszótér rekonstrukciójára is szükség lenne, valamint a lakók biztonsága érdekében a kamerarendszer kiépítésére szeretnénk pályázatot benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában