Úton a hit és egymás felé

2021.01.04. 16:02

Kovács László alkotása a keszthelyi karmelita bazilikában

Egy lépéssel közelebb – ezt a jelmondatot és címet viseli a keszthelyi Kovács László alkotása, amely a keszthelyi Kis Szent Teréz bazilikában látható.

Keszey Ágnes

Február másodikáig látható alkotását mutatja Kovács László a Kis Szent Teréz bazilikában

Most, amikor az egymástól való távolságtartás különösen fontos a járvány terjedésének megakadályozásában, érdekes és sokat mondó üzenet Kovács László alkotásának címe. Szavai szerint lélekben, szeretetben és az érzelmi világban közelebb kellene, hogy legyünk egymáshoz.

Február másodikáig látható alkotását mutatja Kovács László a Kis Szent Teréz bazilikában

-Mint egy trónt, alulról kezdtem el építeni, hiszen Jézus születése önmagában is trónt érdemel. Elhelyeztem a betlehemi jelenetet, felette kiemelkedik Szent Pál, a kereszténység védelmezőjének szobra. Az öt gyertya az öt földrész szimbolikája – részletezte az alkotó, aki azoknak is készítette a művet, akik nem akarnak a hittel megbarátkozni.

-Ha valakinek valamelyik embertársával nem jó a kapcsolata, már az is nagy dolog, ha eggyel is rendbe teszi. Hiszen ha mindenki megpróbál valakivel jobb viszonyt létesíteni, ez sokasodik és jóság árad el a földön.

A karmelita bazilika plébánosa, Mezei András hozzátette: a mű részeként látható két cipő az emberiség vándorlását is jelzi.

-A Jóisten társ lett ebben a vándorlásban, azáltal, hogy testet öltött, megszületett. Nekünk pedig nem elég csak egy karácsonyi idilli állapotot őrizgetnünk, hanem hitre kell születnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában