Eszközbeszerzésre is kaptak támogatást

2021.01.23. 07:00

Jó út visz a magyarszentmiklósi temetőhöz

A temető melletti, rossz állapotban lévő út felújítására 9,8 millió forintot, míg egy traktor beszerzésére 10,2 millió forintot nyert a Magyar Falu Programból az önkormányzat.

Benedek Bálint

Szabó Krisztián (balról) és Cseresnyés Péter a temető mellett húzódó, újonnan elkészült útszakaszon Fotó: Benedek Bálint

A fejlesztésekről tegnap sajtótájékoztatót tartott a hivatalban Szabó Krisztián polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár. A településvezető elmondta: régi álmuk vált valóra a beruházásokkal, hiszen a sírkert környékének rendezésére már nagy szükség volt. A traktor pedig a belterületi utak és környezetük rendbetételére szolgál, s a hóeltakarításban is nagy segítséget nyújthat.

Szintén kormányzati pályázat keretében 12 millió forintból a kultúrház teljes rekonstrukciója zajlik.

Szabó Krisztián (balról) és Cseresnyés Péter a temető mellett húzódó,
újonnan elkészült útszakaszon Fotó: Benedek Bálint

– Magyarszentmiklós a rendezett és fejlődő kistelepülések közé tartozik, de mindig lehet arra törekedni, hogy még szebb legyen – fogalmazott Cseresnyés Péter. – Csak ott lehet hatékonyan dolgozni, ahol a falvak vezetőinek vannak hosszú távú elképzései. A kormány szándéka az volt a Magyar Falu Program elindításával, hogy a vidék a lélekmegtartó erejét megőrizze. Itt ez maximálisan sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában