Koronavírus Zalában

2021.01.20. 07:00

Jelentős fejlesztések indulhatnak Keszthelyen

Nagyszabású fejlesztéseket terveznek a következő évekre a Balaton-parton. A város déli határától egészen Gyenesdiásig ligetes, sétányos turisztikai folyosót alakítanának ki, számos attrakcióval, kulturális és sporttérrel. Emellett a Városi Strand is megújul, bővül, hangzott el Nagy Bálint keddi sajtótájékoztatóján.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint: A tervezett beruházás hosszú évtizedekre meghatározza a város arculatát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az előkészítésre 400 millió forint kormányzati támogatást kapott a város, építész doktoranduszhallgatók pedig már dolgoznak a terveken, a számukra kiírt pályázat a napokban zárul.

Nagy Bálint polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján kiemelte, a munkába szeretnék bevonni a helyieket is, akiktől azt kérik, fogalmazzák meg ötleteiket, javaslataikat, amiket beépítenek a fejlesztési koncepcióba. A terveket még az idén véglegesítik, jövőre pedig indulhat a kivitelezés, amelynek első fázisában a Városi Strand újulhat meg.

Nagy Bálint: A tervezett beruházás hosszú évtizedekre meghatározza a város arculatát
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Szeretnénk, ha ez lenne a Balaton egyik legjobb fürdőhelye – szögezte le a városvezető. – Jelentős, a mai kor kihívásainak megfelelő, modern attrakciókat tervezünk ide.

A teljes projektet tekintve pedig új sétányokat szeretnénk kialakítani a déli kutyás piknikkerttől egészen Gyenesdiásig, a zöldfelületek megújításával, illetve újak létrehozásával. Tervezzük, hogy az emberek előtt most lezárt Balaton-parti szakaszokat is megnyitunk. Mindemellett fontos, hogy olyan attrakciókat és szolgáltatásokat alakítsunk ki, amelyek a főszezonon túl is új városközpontként vonzzák a keszthelyieket és a vendégeket, közösségi terekkel, kulturális és sportolási lehetőségekkel.

Nagy Bálint hangsúlyozta, a fejlesztések segíthetnek abban, hogy Keszthely négy évszakos legyen, s mindez még vonzóbbá, otthonosabbá teheti a várost az itt élők számára.

A polgármester úgy fogalmazott, a grandiózus projekt hosszú évtizedekre meghatározza majd Keszthely, s elsősorban a Balaton-part arculatát, éppen ezért a tervezés során nemcsak a szakmai javaslatokat veszik figyelembe, hanem az ott élők véleményét, ötleteit, kéréseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában