közel 2 millió forint értékben

2021.01.06. 07:00

Horvátországi földrengés: több száz kilónyi tartós élelmiszert gyűjtöttek Szepetneken

A horvátországi földrengés károsultjai megsegítésére hirdetett gyűjtést a szepetneki horvát nemzetiségi önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

20210105, Szepetnek, horvátországi földrengés károsultjainak gyűjtött tartós élelmiszereket és tisztítószereket a szepetneki horvát nemzetiségi önkormányzat A képen balról jobbra: Kocsis Edit, az ikszt vezetője, Markácsné Kovács Aranka, Markács Zoltán, a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke és Végh Jenőné alelnök. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Markács Zoltán elnök elmondta: internetes közösségi felületeken tették közzé az akcióval kapcsolatos felhívást, illetve a helyi plébános, Heiter Róbert Gottfried is kihirdette azt a környező fíliákban tartott szentmiséin.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Óriási mennyiségű adományt vittek közel 2 millió forint értékben a szepetneki ikszt-be Szepetnek, Sormás, Bajcsa, Eszteregnye és Belezna segítőkész lakói. Összegyűlt egyebek közt több mint 400 kilo­gramm liszt, 300 kilogramm cukor, majdnem 200 liter étolaj, 150 kilogramm burgonya, sok tisztítószer, plédek, takarók, édességek, játékok. A nagy értékű szállítmány (melyet képünkön – balról jobbra – Kocsis Edit, az ikszt vezetője, Markácsné Kovács Aranka, Markács Zoltán, a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke és Végh Jenőné alelnök szortíroz) ma indul útnak az egyik horvátországi elosztóközpontba – a szállítás is felajánlásból valósul meg.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/foldrengest-tapasztaltak-zala-megyeben-4796554/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában