Két-három hétre elég

2021.01.28. 07:00

Az 54. helyszínéhez érkezett a tűzifa-adományozás Sárhidán

A Zala Megyei Védelmi Bizottság szervezésében nyolc éve zajló szociális tűzifa-adományozás az 54. helyszínére érkezett szerdán délután.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, dr. Sifter Rózsa, Horváth Bálint Károly, Bohár Tímea és Zsálek-Nagy Marianna tegnap a sárhidai tűzifaátadáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Sárhidán Bohár Tímea és családja fűtését oldja meg két-három hétre az egy köbméternyi adomány. Ebben az időszakban Zalában összesen 60 család részesül a támogatásban, az érintettek kiválasztása az önkormányzatok bevonásával történik.

Vigh László, dr. Sifter Rózsa, Horváth Bálint Károly, Bohár Tímea és Zsálek-Nagy Marianna tegnap a sárhidai tűzifaátadáson Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Miközben tegnap délután a felaprított fát elhelyezték az udvaron, dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke elmondta, hogy nyolcadik éve hirdetik meg a szociális tűzifaprogramot, amellyel a szervezet a rászorulók téli fűtési nehézségeinek megoldásához járul hozzá. Az akció keretében idén 60 zalai család kap segélyként egyenként 25 000 forint értékű „kály­ha­kész” tűzifát, és a legrászorultabbak átvehetnek egy-egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is.

Ezúttal dr. Sifter Rózsa és Vigh László, a térség ország­gyűlési képviselője adott át élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagot, Bohár Tímea kisfia, a 13 éves, szabad idejében szívesen focizó Horváth Bálint Károly pedig még egy futball-labdát is kapott. Vigh László ez alkalommal is kiemelte a községi polgármesterek munkáját, akik az önkormányzatokkal együtt figyelnek a falvak rászoruló lakosaira, főleg az idősekre, élelmiszer- és gyógyszerbeszerzésben segítve őket.

Zsálek-Nagy Marianna, Sárhida polgármestere köszönő szavai arról szóltak, hogy a falvakban még mindig nagyon sokan fűtenek fával, ezért figyelemre méltó az adomány. A községben egyébként több helyütt ott van a portákon a gázvezeték, de sokan nem tudtak még rákötni a hálózatra. Bohár Tímeáék a kis házban öten laknak, édesanyja és annak két testvére is velük él. Három helyiségben fűtenek, az asszony 21 éve dolgozik egy zalaegerszegi gyárban.

A szociális tűzifaprogram kedvezményezettjeihez nyolc éve ugyanaz a vállalkozás (a zalaegerszegi Omega GM Kft.) szállítja ki a tüzelőt, segítségükkel már több mint 500 zalai család megsegítése valósulhatott meg e módon. A Magyar Földgáztároló Zrt. idén 1,5 millió forint értékű tűzifát ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában