Zongorista díja a Lengyel Zenei Fesztiválon

2021.01.13. 15:00

A tehetséges keszthelyi muzsikus nemzetközi sikere

A helyi zeneiskola növendéke, Kádár Viktória különdíjat érdemelt ki a győri zeneiskola Lengyel Zenei Fesztiválján. Az elismerést kedden adták át.

Keszey Ágnes

Cséby Géza adta át a díjat Kádár Viktóriának Fotó: Keszey Ágnes

Az ünnepségen Bánhidai Tamás, a keszthelyi Festetics György Zeneiskola igazgatója szólt a nemzetközi megmérettetésről. A győri Liszt Ferenc Zeneiskola lengyel szervezetekkel összefogva tavaly tizennegyedik alkalommal rendezte meg a fesztivált.

- Kádár Viktória ujjaival és zenészlelkével oly módon szólaltatta meg a kiválasztott művet, hogy a zsűri előadását különdíjjal jutalmazta – jelentette be Bánhidai Tamás.

Cséby Géza adta át a díjat Kádár Viktóriának Fotó: Keszey Ágnes

A díjat Cséby Géza tiszteletbeli konzul adta át, ám előtte ő is szólt az eseményről. Felidézte, hogy Lengyelország 1918. november 11-én, 123 év után vált ismét szabaddá. Erre emlékezve, a lengyel függetlenség napja kapcsán rendezik meg évről évre a tehetségkutató zenei fesztivált – tavaly online módon.

- Viktória dicsőséget szerzett önmaga és szülei számára, de a városnak és a zeneművészetnek is – mondta köszöntőjében Cséby Géza. A tavaly novemberi versenyen Kádár Viktória Chopin Asz-dúr impromptu című művét adta elő.

Az ötödik osztályos kislány felkészítő tanára Babos Judit volt. – Nagyon szeretem ezt a darabot, mert sok érzelem van benne, vidám és élvezetes – összegezte Viktória a díjátadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában