Időszerű volt a csere

2021.01.23. 07:00

A régi traktor elöregedett, most vehettek egy újat Csapiban

A Magyar Falu Program keretében a település 13 millió forintból új, rézsűkaszával ellátott traktorral gazdagodott, melyet pénteken dr. Tóth László polgármester társaságában Cseresnyés Péter államtitkár is megtekintett.

Benedek Bálint

Dr. Tóth László polgármester Cseresnyés Péterrel és az új traktorral Fotó: Gergely Szilárd

Csapi első embere az új jármű bemutatóján elmondta: mindig is használtak traktort, ám a legutóbbi mostanra elöregedett és cserére szorult. Az önkormányzatnak azonban nem futotta volna az új jármű teljes költségére, ezért a beszerzését a vidék fejlesztését elősegítő pályázat segítségével oldották meg.

Az 50 lóerős, alacsony építésű kerti traktor az önkormányzati területek kaszálásán túl a lakosság földművelésébe is besegít, az új gép fordulékonyabb és megbízhatóbb elődjénél. A következő célt is kitűzték már, szeretnének hótoló adapterre pályázni.

– Látja a kormányzat, hogy a kistelepülések kizárólag saját forrásból nem fejlődhetnek, ebben segít a falvakat felkaroló program – mondta Cseresnyés Péter. – A pályázati összegek felhasználásával a vidéken élőknek hasonló komfortérzetük lehet, mint azoknak, akik egy város családi házas övezetében laknak – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában