a karácsony öröme

2020.12.21. 07:00

Ünnepvárás ajándékokkal Felsőrajkon

A pandémia miatt a nagyszabású, közös ünnepváró rendezvényekre a faluban sem kerül sor. Azonban a karácsony öröméből nem maradnak ki a község lakói és a településre érkező turisták sem.

Szabó Zsófia

Fazekasné Sándor Edina édesanya (balról) veszi át az ajándékot Zsuppánné Horváth Mária polgármestertől

Fotó: Németh Henriett

A falu igazi, ünnepi díszbe öltözött az adventi időszakban. Felsőrajk számos pontját kézműves, ünnepi alkotások ékesítik, amely Varga Norbert karbantartó és közfoglalkoztatottak munkáját dicsérik. Fából készült hóemberek, télapók, manók, fenyődíszek, ünnepi díszbe öltözött hivatal és a pajta épületében nagyméretű adventi koszorú , betlehemi jászol varázsol karácsonyi hangulatot. Valamint a közösségi oldalon, Németh Henriett önkormányzati pénzügyi ügyintéző ötlete alapján, virtuális adventi naptárral hangolódnak a karácsonyra. Ennek keretében naponta más és más lakó ad elő verset, zongorajátékot, illetve meghitt, ünnepi gondolatokat,sőt egy – egy ablak meglepetést is rejt felajánlás révén . Elsőként utcanevet húznak, majd házszámot. Azonban nem csak külcsínében készülnek Felsőrajkon az ünnepre, hanem ajándékokkal is.

Fazekasné Sándor Edina édesanya (balról) veszi át az ajándékot Zsuppánné Horváth Mária polgármestertől
Fotó: Németh Henriett

Zsuppánné Horváth Mária, Felsőrajk polgármestere elmondta: a testülettel közösen már idejekorán gondoltak arra, hogy meglepjék a lakókat. Ezért még októberben, a szociális keretből, ötezer forintot adtak az időseknek, valamint a rokkantnyugdíjas embereknek is. Százötvennyolc lakónak részesült a támogatásban.

Ügyes kezek által készül a hóember
Fotó: ZH

-Decemberben pedig azt a döntést hoztuk, mivel nem tudtunk beiskolázási támogatást adni a családoknak, hogy a 18 éven aluli gyerekeket lepjük meg. Százharminchat gyermeknek – pontosabban a szüleiknek – adtunk ötezer forintot fejenként, valamint 2500 forint értékű ajándékcsomagot, különböző finomságokkal, gyümölcslével, szaloncukorral, kakaóporral és édességekkel. Az ajándékokat a napokban adtuk át a családoknak – fogalmazott Zsuppánné Horváth Mária polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában