A lakók kényelmét szolgálja

2020.12.11. 15:19

Teljesen megújult a Babóchay utca Nagykanizsán

A kormány odafigyel a megyei jogú városokra, így Nagykanizsára is, aminek egyik bizonyítéka, hogy a Miniszterelnökség közel 2 milliárd forintos támogatásával 20 helyszínen utak, járdák újulhattak meg városszerte.

Horváth-Balogh Attila

Radics Bálint, Kovács Tamás, Cseresnyés Péter és Balogh László a bejáráson Fotó: Gergely Szilárd

Ezt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő jelentette ki tegnap a projekt utolsó elemeként megújult Babóchay utca bejárásán. Az eseményen elsőként Balogh László polgármester köszönetét fejezte ki a kormánynak a támogatásért, Cseresnyés Péternek pedig a közbenjárásért.

Radics Bálint, Kovács Tamás, Cseresnyés Péter és Balogh László a bejáráson Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt kifejtette: 117 millió forint ráfordítással megújult az úttest, a járdák és a padkák. A projekt nem tartalmazta a kapubejárók megépítését, amit az önkormányzat külön forrásból végzett el. Nem szerepelt továbbá a projekt műszaki tartalmában az utca ivóvíz- és szennyvízrendszerének rekonstrukciója, amit azonban az önkormányzat mindenképpen szeretett volna megvalósítani annak elavultsága miatt. Ezért tavaly januárban két pályázatot is benyújtottak a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjához. Majd a kivitelező, a Szabadics Zrt. igazgatótanácsának elnöke, Kovács Tamás azt emelte ki, hogy a kivitelezés 3 héttel a kitűzött határidő előtt befejeződött, Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője pedig örömét fejezte ki a fejlesztés kapcsán, mely az itt élők (köztük számos idős ember) kényelmét szolgálja.

Végül Cseresnyés Péter arra irányította rá a figyelmet: országos szinten 6-8 város részesült csak hasonló támogatásban – Kanizsán például ebből a pénzből alakították ki a sétálóutcát az Ady utca Fő úthoz közeli szakaszán, újították fel a Principális-hidat, illetve valósították meg a Múzeum tér kikötését a Rozgonyi utcára. Jelezte, a nagyprojekt előkészítéséért és lebonyolításáért köszönet illeti Rodekné Hederics Erikát, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. előző vezetőjét és csapatának tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában