iparűzési adó

2020.12.29. 07:00

Nincs veszélyben Nagykanizsa

A minap dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! frakció két tagja arról értekezett, hogy a kormány egyik döntése ellehetetleníti a város működését. Az ÉVE-frakció két tagja szerint ez lesz a következménye annak, hogy a jövő évben a felére csökken az iparűzési adó mértéke.

Pásztor András

Szabó Szilárd, a kanizsai Fidesz-frakció vezetője azonban hétfőn mindezt cáfolta.

Mint mondta: légből kapott az állítás, hogy az IPA csökkentése 1-1,2 milliárd forintos kiesést jelent a kanizsai költségvetésben, a valós szám ugyanis inkább közelít a 600 millió forinthoz, hiszen a döntés csak azokra a vállalkozásokra terjed ki, amelyek bevétele nem haladja meg a 4 milliárd forintot és 250 főnél kevesebb dolgozójuk van.

– Másrészt inkább azon kellene elgondolkodnia az ÉVE-frakciónak, hogy ez a döntés éppen a kis- és középvállalkozások életben maradása miatt született, azért, hogy legyen hol dolgozni, s hogy a szülők el tudják tartani a családokat – hangsúlyozta Szabó Szilárd. – A kis- és középvállalkozások adójának megfelezése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában