döntés

2020.12.09. 07:00

Nem változnak a bérleti díjak Zalaszentgróton

A jövő évi lakbérekről és helyiségbérleti díjakról is döntést hozott nemrég a város polgármestere.

Szabó Judit

Baracskai József

Forrás: ZH Archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Baracskai József polgármester a képviselő-testület nevében, a tagok írásbeli véleményére figyelemmel hozott döntéseket nemrég. A testületnek van egy új tagja: a Grebenár Péter egyéni listás képviselő lemondása miatt megüresedett mandátumot a Fidesz-KDNP közös jelöltje, Vargáné Szabó Henrietta kapta meg.

Döntés született többek között a jövő évi lakbérekről, amelyek nem emelkednek. Az önkormányzat a piaci alapon bérbe adott lakások után négyzetméterenként továbbra is 600 forint körüli összeget kér, a költségelvű bérleményekért 239-260 forintot, míg a szociálisan hátrányos helyzetűeknek biztosított lakások után 38 forintot.

Ugyancsak változatlanul hagyják a nem lakás célú helyiségek bérleti díjait, a járványhelyzetre is tekintettel. A sportcsarnok és az Ifjúság utcai műfüves pálya bérleti díjait ugyanakkor ezentúl a Szentgrótért Kft. állapítja meg. Tóth István ügyvezető kérte, hogy szabadabb mozgásteret biztosítson e téren az önkormányzat a cégnek, mert a képviselő-testület korábbi díjmegállapításai jelentősen elmaradnak a piaci áraktól, s nincsenek összhangban üzemeltetési költségekkel. A piaci helypénzek sem emelkednek – az elmúlt időszakban már korrigálták a díjakat, igazodva a környékbeli árszabásokhoz.

A termőföldek bérleti díjai 2020 elejétől viszonylag jelentős mértékben nőttek az országosan növekvő tendenciához igazodva és a pályázatok licittárgyalásainak eredményét figyelembe véve, ezért 2021-ben nem változnak.

Mivel a reklámhordozók utáni építményadót a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvény megszüntette, a zalaszentgróti helyi rendeletből is kivették az erre vonatkozó rendelkezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában