2020 visszatekintő

2020.12.25. 07:00

Koronavírus és időjárás – ezek tartották lázban olvasóinkat 2020 májusában!

Az áprilisi nagy lezárások után májusban lassacskán kezdett visszatérni az élet Zalába is.

zaol.hu

Fotó: zaol.hu

A koronavírus első hulláma már lecsengőben volt májusban, ám még így is Zala megye volt az egyik legfertőzöttebb megye. Olvasóink azonban nemcsak a vírussal kapcsolatos híreket olvasták szívesen, hanem kvízeinket és persze az időjárás is forró téma volt. Lássuk mik történtek!

Dr. Müller Cecília: Két zalai idősotthonban jelent meg a koronavírus

Az Operatív Törzs május 14-ei tájékoztatóján dr. Müller Cecília újságírói kérdésre közölte: a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben és a Zalaegerszegi Gondozási Központban van jelen a vírus. A szakember közölte: 12 gondozó, valamint 43 gondozott kapta el a koronavírust. Részletek itt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én. Fotó: Botár Gergely / MTI/kormany.hu

 

Közel negyed kiló kábítószert találtak egy zalaapáti férfinél

A férfi Audi A4-es típusú autóját május 11-én állították meg a rendőrök a 71-es főúton Fenékpuszta közelében. A gépkocsi és a sofőr átvizsgálásakor közel negyed kiló kábítószer, 247 gramm amfetaminpor, valamint egy digitális mérleg került elő, és az is kiderült, hogy a gépkocsin másik járműre kiadott rendszámot használt a sofőr. Az eddig feltárt tények szerint a férfi 2019 tavaszától ez 2020 májusáig Keszthely térségében az ismerőseinek pénzért vagy más anyagi ellenszolgáltatás fejében rendszeresen juttatott kábítószert – amfetamin tartalmú speedport, marihuánát, ecstasyt- , amit ő Budapesten vásárolt meg. Az ügy részleteiről itt számoltunk be.

Hirtelen zúdult le az eső Zala megyére

Óriási zuhé és egy kis jég is lecsapott Zalára május 25-én. Olvasóink nem voltak restek: rengeteg képet, videót és helyzetjelentést kaptunk több településről is. Részletek ITT.

Fotó: zaol.hu

 

PCR tesztelést végző mobil tesztpont Zalaegerszegen

„Budapest után első vidéki helyszínként Zalaegerszegen jelenne meg a már nem gyorstesztet, hanem PCR tesztelést végző mobil tesztpont. Olyan területet kértek, ahol nagy számban vannak parkolók. A tesztpont nem csak a városra koncentrálna, hanem a megyét és a régiót is szeretné lefedni. Részben egyetemi kutatásokat végeznek majd a mobil laborban, részben pedig önköltséges PCR tesztelésre lehet bejelentkezni.” – nyilatkozta Balaicz Zoltán még május 6-án. Teljes cikkünket itt érheti el.

Januári, februári, márciusi és áprilisi összefoglalóink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában