Az elmúlt öt évben 4643 riasztás érkezett

2020.12.12. 07:00

Jubiláltak a söjtöri mentők

Öt éve alapították a söjtöri mentőállomást. A megyében az egyik legmodernebb felszereltségű állomás dolgozói az alapítás óta számos alkalommal segítettek a környéken élőknek.

Jóna István

Könyves Gábor polgármester köszönti Vincze Lucát és a szolgálatban lévő mentőket

A jubileumi rendezvényen Könyves Gábor polgármester fejezte ki köszönetét a szolgálatban lévő mentőknek magas színvonalú munkájukért.

– Kapcsolatunk a mentő­állomással túlmutat a hivatali kereteken, hiszen Lezsák Krisztián állomásvezető már többször tartott egészségügyi oktatást az óvodában, iskolában és a hivatalban is. Próbáljuk mindenben segíteni az állomás működését, így a tereprendezésben és a fűnyírásban is.

Könyves Gábor polgármester köszönti Vincze Lucát és a szolgálatban lévő mentőket Fotó: Pezzetta Umberto

Vincze Luca Zala megyei vezető mentőtiszt stratégiailag fontos lépésnek nevezte a mentőállomás létrehozását, mert a körzet 19 települését nagy hatékonysággal tudja ellátni a 13 főt foglalkoztató bázis. Elhangzott: a Covid-helyzet miatt megnövekedett feladatokat nagy alázattal végezték a dolgozók. Nemcsak a mentéssel kellett foglalkozniuk, hanem dolgoztak a határszolgálatnál, a Red zónában és a mintavételezésben is. Az öt év alatt összesen 4643 esetben riasztották a söjtöri mentőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában