Mindenkinek jut

2020.12.29. 10:00

Januárban újabb 20 köbméter tüzelőt osztanak ki rászorulóknak Tornyiszentmiklóson

Még a karácsonyi ünnepeket megelőzően kiszállították a kérelmezőknek a szociális tűzifát a településen, és az önkormányzat januárban további húsz köbméter tüzelőt oszt majd szét a rászorulók közt.

Korosa Titanilla

Bedő Istvánné és Bedő László az önkormányzattól kapott karácsonyi csomaggal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

– Sikeres pályázat keretében 54 köbméter jó minőségű tűzifát sikerült zökkenőmentesen kiosztanunk – tájékoztatott Bene Nándor polgármester. – Sajnálattal szereztem tudomást arról, hogy néhányan nem értesültek időben a lehetőségről, ezért nem adták be kérvényüket november 30-ig, a megállapított határidőn belül, annak ellenére, hogy több fórumon is kihirdettük. Abban látom ennek az okát, hogy az idősek a járvány miatt – nagyon helyesen – igyekeztek otthonaikban maradni, a személyes találkozásokat minimálisra korlátozták, viszont internetes oldalakat nem használnak, még a bevásárlásaikat is gyorsan intézik. Illetve hozzájárulhatott a kialakult zavarhoz az is, hogy tavaly nálunk nem volt tűzifaosztás. Igyekszünk mindenkinek segíteni, ezért januárban újabb forduló következik, amikor az önkormányzat által korábban kitermeltetett faanyagot osztunk.

Bedő Istvánné és Bedő László az önkormányzattól kapott karácsonyi csomaggal
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az önkormányzat a falu minden 60 év feletti lakosának – összesen 168-an vannak – 10 ezer forint értékű karácsonyi csomagot adott át.

– Vártunk a kiosztással, bíztunk abban, hogy december 11. után enyhülnek a korlátozások – folytatta a polgármester. – Nem így lett, ezért kevés időnk maradt. A testületünk hölgytagjai nem tudtak segíteni, hiszen a köznevelési és szociális intézményekben dolgoznak, és az ő egészségük nagyon fontos. Nagy feladat előtt álltunk tehát, de az alpolgármesterrel, a könyvtárossal, a lovászi közös hivatal két tornyiszentmiklósi munkatársával és a falugondnokkal közösen megoldottuk ezt is. Köszönöm munkájukat, önzetlen segítségüket!

Bene Nándor arról is tájékoztatott, hogy a Zala Megyei Önkormányzat egy nyertes pályázatának köszönhetően a jövő évben elkezdődhet a kerékpárút megépítése Tornyiszentmiklós és Kerkateskánd között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában