Az ünnepek előtt szétosztják

2020.12.15. 07:00

Az ország több pontjáról érkeztek édességek a lenti Móricz-iskola diákjainak

Országosra nőtte ki magát az elmúlt hetekben a jótékonysági akció, melynek keretében édességet gyűjtöttek a helyi Móricz Zsigmond iskola diákjainak karácsonyra.

Korosa Titanilla

A rengeteg adomány csomagokba rendezése sem volt kis kihívás az intézmény dolgozóinak

Fotó: Korosa Titanilla

Az elmúlt hétvégén szülők és az intézmény dolgozói láttak neki a több száz csokoládé, közel 80 kilogramm szaloncukor és rengeteg egyéb finomság elosztásának, hogy a csomagokat ezen a héten eljuttassák a gyerekeknek.

A rengeteg adomány csomagokba rendezése sem volt kis kihívás az intézmény dolgozóinak

Birkás Zoltánné szülőként indította el a karácsonyi gyűjtést, Szívből adom címmel. Az adományokat az „Esély” Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány nevében gyűjtötték a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak.

- Megyei, majd országos szintre lépett a közösségi oldalon hirdetett akció – mondta Birkás Zoltánné. – Bekapcsolódott Letenye és térsége, de kaptunk adományokat Zalaegerszegről, Budapestről és Érdről is. Több mint 20 gyűjtőpontról jöttek a felajánlások.

- Nagy öröm számunkra, hogy ilyen összefogást tapasztalhattunk, az önzetlenség és a szeretet nyilvánult meg a rengeteg felajánlásban. Hálásan köszönjük mindenkinek! – vette át a szót Szabóné Zakó Krisztina, az intézmény vezetője.

Birkás Zoltánné elmondta még: első alkalommal hirdették meg a Szívből adom akciót és nagyon örülnek, hogy ennyire eredményes lett. Már tervezik a jövő évi folytatást, a bekapcsolódó gyűjtőpontok vezetői is jelezték, hogy ha elindítják az adománygyűjtést, a segítségükre lesznek.

– Az édességek mellett tartós élelmiszereket is ajánlottak fel, illetve 500 kilogramm liszt került még az alapítványhoz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében – tette hozzá Szabóné Zakó Krisztina. – Ebből kerül a lakásotthonokba, illetve szétosztjuk a rászoruló családok között az élelmiszerekkel együtt az ünnepek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában