“Nem elveszett játék vagyok, csak Rád vártam”

2020.11.27. 09:00

Ne lepődj meg, ha plüssfigurát találsz Nagykanizsán! – Összefogás indult egy beteg kisfiúért

“Nem elveszett játék vagyok, csak Rád vártam” – ezzel a felirattal látták el azokat a borítékokat, amelyeket egy-egy utcán heverő plüssfigura tart magánál.

zaol.hu

Már Nagykanizsán is helyeztek ki plüssöket Zsombiért Fotó: Olvasó

A minap Nagykanizsán is megjelentek a puha játékok, bokrokban, házak sarkában – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. De mégis miért hagyják magukra ezeket a plüssöket? Az oka szívszorító.

A kedves játékokkal közvetett módon egy 10 hónapos kisfiúnak, Zsombornak szeretnének segíteni, aki a gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA 1) szenved. Állapotán csak a világ legdrágább gyógyszere a 700 millió forintba kerülő Zolgensma segíthet, amelyet kétéves korig be kell adni. Az akció végső célja 730 millió forint összegyűjtése, amelyből 212.925.419 forint már biztosan megvan.

Bizonyára sokan emlékeznek még a kis Zentére, aki szintén ezzel a borzalmas betegséggel született. A fiúért tavaly indult hasonló összefogás, amely szerencsére sikerrel zárult. Zente megkapta a gyógyszert, állapota pedig folyamatosan javul. Októberben arról cikkeztünk, hogy már az első lépéseit is megtette.

Már Nagykanizsán is helyeztek ki plüssöket Zsombiért Fotó: Olvasó
Újabb fotó készült Nagykanizsán
Fotó: Olvasó

Bárki segíthet!

A Nagykanizsán megjelent plüssfigurák mögött a Plüssterjesztők Zsombiért Facebook-közösség van, akikhez bárki csatlakozhat. Az összefogás országos szintű, nemcsak a dél-zalai városban, hanem többek között Szegeden és Siklóson is megjelentek már borítékkal ellátott macik és figurák.

Amennyiben szeretnél részt venni a kezdeményezésben, nincs más dolgod, mint kitenni egy plüssjátékot apró borítékkal, amelyre rajzoltál egy kis szívecskét és ráírtad: „Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam”. A borítékba kerüljön egy üzenet, melyben megkéred a megtalálót, hogy a játékért cserébe utaljon 700 ft-ot a Szép jövőért Zsombornak Alapítványnak.

Az alapítvány száma: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB

Az alapítvány Facebook oldalát ITT éred el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában