Támogatott tartalom

2020.11.29. 07:00

„Mindennap találok új kihívást a munkámban”

Kustánszeget sokan keresik fel természeti értékei miatt, a tó a fürdőzőknek, horgászoknak egyaránt kikapcsolódást nyújt. A táj szépsége mellett a református és a katolikus templomot, a tájházat nézhetik meg az érdeklődők. Az idelátogatók kényelméről több vendégház és a polgármesteri hivatal épülete alatt működő 36 férőhelyes ifjúsági szálláshely gondoskodik. Bécs Tiborné polgármester közel tíz esztendeje irányítja a települést.

Mozsár Eszter

A falu vezetője itt született, férjével a község végén építkeztek. Két felnőtt gyermekük van. Leányuk közösségi szervezőként dolgozik az önkormányzatnál, fiuk Becsvölgyén lakik, pénzügyi referens a szakmája. Bécs Tibornénak 2011-ben szavazott először bizalmat a falu s azóta még háromszor, az utolsó két választást ugyanazzal a csapattal nyerte. Mint monda, mind a négy képviselőtársával kiválóan tud együtt dolgozni.

Bécs Tiborné szerint előrehaladni csak úgy lehet ha meghallgatjuk egymást Fotó: Pezzetta Umberto

Fontos számomra, hogy mindent a település érdekében tegyünk, közösen döntsünk. Előrejutni csak úgy lehet, ha meghallgatjuk egymást. Jelenleg a teskándi körjegyzőséghez tartozunk, kiváló az együttműködésünk. Utolsó nyilvántartásunk szerint 485-en laknak Kustánszegen. Nemcsak a környékbeliek költöznek ide szívesen, jönnek messzebbről is. Mindenkit személyesen megkeresek, bemutatkozom, az ajtóm bárki előtt nyitva áll. Az új beköltözőket azonnal meghívjuk a közösségi házba a rendezvényeinkre. Sajnos az utóbbi időkben szűkíteni kellett programjainkat. Sajnáljuk, mert a helyiek nagyon lelkesek, ha mulatságról, közös időtöltésről van szó. 2020-ban egyedül a szüreti felvonulás valósult meg. Régi hagyomány nálunk többek között a farsangi és a húsvéti ­játszóház, a március 15-ei fáklyás felvonulás, a borverseny, a disznótoros majális, a gyerek- és idősnap, a mikulásünnepség, a karácsonyvárás. A Dombérozó rendezvénysorozatba is mindig bekacsolódunk, büszkék vagyunk például Göcsej kincsére, a pa­ra­szai pörkölttortára. Évente szer­vezünk kirándulásokat a kör­nyékre és messzebbre.

Kustánszegen milyen fejlesztések voltak az elmúlt években?

A Magyar Falu Programban folyamatosan pályázunk. Hamarosan elkészül negyven négyzetméteres sportparkunk, ide öt fitneszeszközt helyezünk majd el, már lebetonoztuk a területet. Nyertünk pénzt a hivatal fűtéskorszerűsítésére, tizenhatmillió forintból kicseréljük a régi

­radiátorokat. Vis major pályázatunkra idén több mint tizenötmillió forintot kaptunk. A 2018. júniusi felhőszakadás kárt tett a tóparton, lemosta a mart aszfaltot a víz. Sajnos nyáron újabb esőzés nehezítette a dolgunkat. Itt nem tudunk aszfaltozni, a korábbi állapotot kell mindig visszaállítani. Az infrastruktúra állandó fejlesztése mellett folyamatosan figyelünk a rászorulókra, a tűzi-­

fa­pá­lyá­za­ton 74 köb­méter fát osz­tunk szét november közepétől. Lakás­fenntartási és települési támogatással segítjük a helyi családokat. A köztereinket a közösségi munkaprogram segítségével tartjuk tisztán. Településünkön könyvtár, kultúrház, orvosi rendelő működik. Az ifjúsági szálló egy részét rendbe tet­tük, de még ráfér a csinosítás. A ­hivatalba betérőket otthonos környezetben várjuk, olvasó- és gyermeksarkot alakítottunk ki.

Ön mitől érzi magát sikeresnek?

Szeretek szervezni, intézkedni, jönni-menni. Szerencsés vagyok, mert mindezt nem egyedül csinálom, a környezetem, a kollégák segítenek ebben. A csapatmunka híve vagyok. Szinte mindenkit ismerek Kustánszegen, még azokkal is megtalálom a közös hangot, akik nem mindig támogatják az elképzeléseimet. Örökmozgónak tartanak, de azért kell néha töltekeznem. Kikapcsolódásképpen az unokámmal foglalkozom, s fiam párjának a gyerekére vigyázok szívesen. Ők tartanak fiatalon, és az, hogy mindennap találok új feladatot és kihívást a munkámban.

További cikkeink:

https://www.zaol.hu/nokfokuszban/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában