Orgonakoncerttel kezdődött a megemlékezés

2020.11.11. 07:00

Luther születésnapja Zalaegerszegen

Egyedül nem tudjuk megharcolni ezeket a nehéz időket, de ha arra gondolunk, hogy Isten nemzedékről nemzedékre megsegítette az övéit, akkor nem kell félnünk. Isten mellettünk áll, vele biztonságban vagyunk, ahogy Luther Márton számára is ő volt a biztos menedék.

Arany Gábor

A résztvevők megkoszorúzták Luther Márton 2017-ben avatott szobrát

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezeket a gondolatokat Zsugyel Kornél evangélikus lelkész fogalmazta meg kedden este, amikor megemlékeztek Luther Márton születésének 537. évfordulójáról. Luther azt vallotta: a zene fenséges ajándéka Istennek, és közel áll a teológiához. A zene Isten teremtménye, s minden művészetet, különösen a zenét annak a szolgálatában szeretné látni, aki azt teremtette és nekünk adta. Ennek jegyében a megemlékezés orgonahangversennyel kezdődött. Ecsedi Zsuzsa evangélikus egyházzenész előadásában 18 zeneszám csendült fel. Ezt követően megkoszorúzták Luther Márton szobrát, amit a reformáció 500. évfordulóján, 2017-ben avattak fel.

A résztvevők megkoszorúzták Luther Márton 2017-ben avatott szobrát
Fotó: Pezzetta Umberto

Zsugyel Kornél érdeklődésünkre elmondta: a járványügyi szigorítások kapcsán az istentiszteletek rendjéről még nem született döntés. Az biztos, hogy a hívek jelenléte nélkül tartják meg a vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő istentiszteletet, amit a városi televízió fog közvetíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában