Támogatás

2020.11.16. 10:00

Kerecsenyen a háztartási gépek vásárlásához járult hozzá a faluvezetés

A dél-zalai településen támogatja a faluvezetés a helybélieket. Ezúttal háztartási gépek, konyhai eszközök vásárlásához nyújtottak jelentős támogatást.

Szabó Zsófia

Lakatos Nikoletta és családja hűtőt vásárolt a támogatásból. MelletNeuhold- Marton Nóra, Alsórajk polgármestere te Réti Alfréd polgármester Fotó: Szabó Zsófia

Az év első fele a koronavírus-járvány első hulláma miatt nem indult szerencsésen – más településekhez hasonlóan – Kerecsenyben sem. Azonban idővel a nagyszabású mezőgazdasági projekteknek, infrastrukturális beruházásoknak, pályázati támogatásoknak kö­szönhetően pozitívan alakult az esztendő a községben. Ehhez hozzájárul az is, hogy racio­nális és takarékos gazdálkodást folytat a község vezetése. Amely számára az is fontos, hogy a falu lakóinak életszínvonalát fejlessze, és segítse a helyi családokat.

Lakatos Nikoletta és családja hűtőt vásárolt a támogatásból. Mellette Réti Alfréd polgármester Fotó: Szabó Zsófia

– Ezért is döntöttünk úgy a képviselő-testülettel még korábban, hogy eredményes gazdálkodásunk révén, a már megszokott támogatási formákon kívül újabb lehetőséggel segítsük a lakókat. Összesen kétmillió forinttal támogattuk a lakók háztartásigép-beszerzését. Olyan módon, hogy a háztartási-elektronikai eszközök árának ötven százalékát, maximum 100 ezer forintot, a községünk fizette. Huszon­n­yolc család – a faluban élő lakosság közel fele – élt a lehetőséggel: mindazok, akik megfeleltek a szociális feltéte­leknek. Korosztálytól függetlenül fiatalok, felnőttek, idősek vásároltak különböző gépeket. Főként gáztűzhelyet, mosógépet, hűtőt, kisebb elektronikai eszközöket, köztük mikrosütőt, kézi robotgépeket, botmixert és még sorolhatnánk – összegezte Réti Alfréd.

Kerecseny első embere hozzátette: pozitív volt a fogadtatás a lakók részéről. Az eszközöket pedig nem csak a mindennapokban kamatoztathatják. Mivel energiatakarékos gépeket vásároltak a programban részt vevők, hosszabb távon az energiafogyasztás terén is spórolhatnak. Továbbá régi és balesetveszélyes eszközöket cseréltek le sokan, így az otthonok biztonsága sincs veszélyben.

Réti Alfréd megjegyezte azt is: hamarosan tűzifát is biztosítanak a helybelieknek, lehetőség szerint minden igénylőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában