Az akció egész télen át tart

2020.11.16. 16:30

„Ha fázol vigyél el egyet, ha van feleslegben, akassz fel egyet!” – Így jótékonykodnak Lentiben

Ezt a felhívást olvashatják és kiakasztott kabátokat találhatnak a járókelők Lentiben, a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat intézménye előtt. Nem véletlenül, hiszen a szolgálat munkatársai az ott található vastag kabátokkal is igyekeznek támogatni a segítségre szorulókat az egyre téliesebbé váló időben.

Korosa Titanilla

Forrás: Facebook

Fotó: Lenti Családsegítő

Mint azt Fentős Ágnes ötletgazdától, a családsegítő munkatársától megtudtuk: a néhány napja indult kezdeményezést a náluk összegyűlt adomány télikabátok kihelyezésével indították el, de azóta akadtak már szép számban jótékonykodók, akik a nem használt télikabátjukat, dzsekiket felajánlották a rászorulóknak.

Fotó: Lenti Családsegítő / Facebook

Utóbbiak is érkeztek már, többen vittek el egyet-egyet a meleg ruhaneműkből, megható pillanatok is akadtak, volt, aki karácsonyi ajándékként tekint a családsegítőtől hozzá került kabátra.

Fotó: Lenti Családsegítő / Facebook

A ruhaneműket a családsegítő szolgálat nyitvatartási idejében, napközben 16 óráig találják meg a bejárat előtt, mivel nem rendelkezik az intézmény kültéri fedett hellyel, ezért éjszakára nem hagyják a szabadban a kabátokat.

Az akció egész télen át tart, ez idő alatt folyamatosan hozhatják és vihetik is a kabátokat, illetve december elejére nagyobb adománynapot is terveznek a családsegítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában