karácsonyi hangolódás

2020.11.27. 15:00

Fénydíszbe öltözik Hévíz

Megérkezett a Festetics térre a város fenyőfája, amelyet az első adventi vasárnapra feldíszítenek, és akkor kigyúlnak az ünnepi fények is Hévíz-szerte.

Péter B. Árpád

Hévíz fenyőfáját vasárnapra feldíszítik

Fotó: ZH

A Gamesz munkatársai már szerelik az oszlopokra, fákra a fényelemeket, amelyeket vasárnap kapcsolnak be először, s ekkorra a monumentális karácsonyfa is teljes díszbe öltözik és elkészül mellette a betlehem. Mint Papp Gábor polgármester elmondta, a közösségi gyertyagyújtásokat idén nem tarthatják meg.

Ezeket azonban szűk körben, egyházi személyiségek részvételével mégis megrendezik, és az alkalmakba a város közösségi felületeinek segítségével bárki bekapcsolódhat.

Hévíz fenyőfáját vasárnapra feldíszítik
Fotó: ZH

Papp Gábor arról is beszélt, a fényeket Vízkereszt után nem bontják le azonnal, azok hosszabb időn át ékesítik a téli Hévízt. Jelezte, várják a december 10. utáni rendelkezéseket, hiszen, ha a járványhelyzet úgy alakul, könnyítések is jöhetnek, például a programokra vonatkozóan.

– A szállodák, nagyobb szálláskiadók is várják a döntéseket – tette hozzá Papp Gábor –, és remélik, hogy december 11-től ismét megnyithatnak. Ez még a jövő zenéje, azt azonban fontosnak tartjuk, hogy a karácsonyfával, az ünnepi fényekkel segítsük, szolgáljuk az adventi lelki készületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában