a Gyár utcai szegregátumról is tárgyaltak

2020.11.03. 09:00

Elálltak a fejlesztéstől Zalaszentgróton

Lemondott egy képviselő, így már Grebenár Péter nélkül ült össze múlt héten Zalaszentgrót önkormányzata. A testület a Gyár utcai szegregátumról is tárgyalt.

Szabó Judit

Az önkormányzat elállt attól a programtól, amelyre pályázati támogatást nyert, s amely a Gyár utca 59. alatti, leromlott állapotú bérlakások felújítására és egy különálló, 50 négyzetméteres közösségi terem létrehozására vonatkozott. Baracskai József polgármester elmondta, hogy a pályázatban nem nyertek elegendő pénzt a projekt véghezvitelére, és nincs pénze az önkormányzatnak arra, hogy több mint 100 millió forintot önerőből hozzátegyen a beruházáshoz. A lakók ugyanakkor nem maradhatnak a nagyon rossz állapotú, szanálás előtt álló házban, az elköltözésükről megkezdik az egyeztetéseket.

Az ülésen téma volt, hogy a város iparűzésiadó-bevételei a várakozásoknak megfelelően alakulnak, és így lehetőség nyílt a költségvetési rendeletben zárolt összegek közül néhány tétel felszabadítására, és kisebb, elsősorban a városrészeket érintő fejlesztések elindítására. A sportcsarnokban is kiépülhet az új hangosítási rendszer egymillió forintból.

Véget ért a hűtőház próbaüzeme, ezért a testület döntést hozott arról, hogy milyen díjszabással adja bérbe a csarnokokat. Már van érdeklődő a szolgáltatásra, jelezte a polgármester. A képviselők határoztak arról is, hogy pályáznak a Belügyminisztériumhoz az illegális hulladéklerakók felszámolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában