bécsi terrortámadás

2020.11.05. 13:17

Bécs nem akar félelemben élni! – Még mindig sokkos állapotban vannak az ott élők

A diplomás ápolóként dolgozó kanizsai származású Erika szerint mindenki, legyenek bécsiek, vagy ott dolgozó más nemzet tagjai a terrortámadás után még mindig sokkos állapotban vannak.

Benedek Bálint

Gépfegyveres rendõrök járõröznek Bécs belvárosában 2020. november 3-án, miután elõzõ este egy - vagy több- merénylõ lövöldözött a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében. A támadásban eddig négyen vesztették életüket, és tizenheten megsebesültek. A rendõrök lelõtték a terrortámadás egyik elkövetõjét, az albán gyökerekkel rendelkezõ, Bécsben született, húszéves Kujtim Fejzulait, aki az osztrákon kívül észak-macedóniai állampolgársággal is rendelkezett.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ronald Zak

Szerinte egyik napról a másikra senki sem felejti el a terrort. Ugyanakkor az ismerőseivel és a kollégáival együtt úgy érzi ebben a nehéz helyzetben is Bécsnek bizonyítania kell. Az emberekben a hitet újra kell éleszteni, de meg vannak győződve arról, hogy Bécs nem hátrál meg, nem akar örökké félelemben élni. Azért az embereket még megnyugtatja a hatalmas rendőri készenlét, a város minden utcáján látni egyenruhásokat, az emberek még jobban figyelnek egymásra...

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-osztrakok-gyaszolnak-helyzetjelentes-becsbol-zalai-szemmel-4649539/

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/a-lelott-tamado-becsben-szuletett-es-nevelkedett-4646386/

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/harom-artatlan-halalos-aldozata-van-a-becsi-tamadasnak-4645762/

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/lovoldozes-volt-egy-becsi-zsinagoganal-halalos-aldozat-is-van-4645312/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/halalfelelem-becsbol-az-osztrak-fovarosban-elo-nagy-erika-eloszor-a-szirenazasra-figyelt-fel-4645819/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában